84 metų moteris teigia, kad žiedą pametė 2004 metais ravėdama daržą šeimos ūkyje Albertos valstijoje. Savaime suprantama, žiedo paieškoms tada mestos ypatingos pajėgos. „Keliais išvaikščiojome kone visą daržą, bet jis tarsi skradžiai į žemę prapuolė. Ašaros riedėjo kaip pupos“, – „Canadian Broadcasting Corporation“ sakė moteris.

Žiedą 1951 metais jai padovanojo tada dar būsimasis vyras Normanas.

Kelias dienas trukusios paieškos nedavė rezultatų, ir moteris nusprendė vyro neliūdinti ir jam apie praradimą nepasakoti. „Nenorėjau jo liūdinti, nenorėjau, kad supyktų. Galiausiai, praradusi viltį, nuėjau pas juvelyrą ir nusipirkau pigų žiedą. Tiesą pasakiau tik sūnui, daugiau niekas to nežinojo“, – pasakoja laiminga kanadietė.

Moters vyras mirė prieš penkerius metus, neilgai trukus po poros 60-ųjų vestuvių metinių. Jis, anot M. Grams, niekada nepastebėjo, kad ji nešioja netikrą sužadėtuvių žiedą.

Žiedas pražuvėlis netikėtai atsirado šią savaitę, kai moters anūkė iš daržo atnešė prirovusi morkų. Ant vienos iš jų buvo pasimovęs prieš 13 metų pamestas žiedas. „Iš karto jį atpažinau. Radome jį vakar, kai marti su dukra vakarienei prirovė morkų“, – pasakoja laiminga kanadietė.

Ūkis šeimai priklauso jau 105 metų, tad abejonių, ar tai tikrai tas dingęs žiedas, nekilo. „Žinau, kad jis priklausė mano vyro senelei arba mamai“, – teigia M. Grams.

Kanados morkos – ne vienintelės, padėjusios rasti juvelyrinių dirbinių. 2012 metais morkas savo darže Švedijoje rovusi moteris rado savo baltojo aukso žiedą, kurį pametė prieš 17 metų. Panaši istorija nutiko vienam vokiečiui, kuris morkose aptiko prieš trejus metus prarastą vestuvinį žiedą.