Tokios gigantiškos vestuvės sudrebino visą Indijos žiniasklaidą, informuoja AFP.

Lalitas Tanwaras vedė savo sužadėtinę Yogitą Jaunapurią šeimos sodyboje netoli miesto. Šventėje buvo patiekta 100 patiekalų, o 12 milžiniškų televizijos ekranų tiesiogiai transliavo filmuojamą medžiagą.

„The Times of India“ bandė apskaičiuoti, kiek galėjo kainuoti toks dviejų žymių politikų giminių susijungimas: apie vieną trilijoną rupijų (22 milijonus dolerių). „Mail Today“ neslepia suskaičiavęs daugiau – 55 milijonus dolerių.

„Nesuprantu, kam tiek daug šurmulio dėl šitų vestuvių, – nesuprato jaunikio tėvas Kanwaras Singhas Tanwaras. – Tiesa, kad jaunikis dovanų gavo malūnsparnį, tačiau šios vestuvės paprastos.“

Kanwaras Tanwaras yra labai turtingas valdančiosios Kongreso partijos politikas, tuo tarpu nuotakos tėvas – buvęs sostinės politikas.

„The Hindustan Times“ pranešė, kad vestuvių repeticijos truko savaitę, o kiekvienas iš 2 tūkst. dalyvavusiųjų gavo po sidabrinį biskvitą, safari kostiumą ir 500 dolerių grynais. Per kitą ritualą nuotakos šeima jaunikį pasitiko dovanomis, vertomis 5 milijonų dolerių.

Trijų kilometrų atstumu nuo ceremonijos vietos keliai buvo papuošti gėlėmis ir šviesomis.

Ceremonija tęsis ketvirtadienį, o paskutinė šventės diena – sekmadienis, kur penkių žvaigždučių viešbutyje apsilankys ir Indijos premjeras Manmohanas Singhas su Bolivudo žvaigždėmis.