Į laidotuves susirinko daugiau nei du šimtai žmonių, skelbia bbc.co.uk.

Jamesas McConnellis mirė praėjusį mėnesį sulaukęs septyniasdešimties. Jo globos namų Hampšyro grafystėje personalas susirūpino, kad laidotuvėse visiškai nebus žmonių. Žinia apie Miltono kapinėse Portsmute vyksiančias laidotuves buvo paskelbta „Facebook“.

Pastorius Bobas Masonas padėkojo gausiai susirinkusiems laidotuvių dalyviams už jų geranoriškumą.

Procesijos priekyje link kapinių pirmieji ėjo Karališkojo Didžiosios Britanijos legiono nešėjai, paskui juos sekė motociklininkai su vėliavomis. Apeigų pabaigoje du trimitininkai iš Karališkojo jūrų laivyno orkestro atliko paskutinį signalą prieš palaidojimą.

Kreipdamasis į susirinkusiuosius, pastorius B. Masonas sakė: „Didžioji dauguma jūsų, kurie atėjote šiandien čia, nepažinojote Jameso McConnellio, tačiau norėjote, kad jo atsisveikinimas būtų orus. Dėkoju jums už geranoriškumą ir dvasios dosnumą“.

Anksčiau tarnavęs Karališkajame jūrų laivyne Danny Marshallas teigė: „Buvo klaidingai paminėta, kad jis neturėjo šeimos. Kapralo šeima yra didesnė ir geresnė nei dauguma žmonių įsivaizduoja. Mes visi esame šeima ir visada ja būsime“.

J. McConnellis, kurį visi vadino Jimmy, į globos namus atvyko pernai gruodžio mėnesį ir čia gyveno iki kitą mėnesį ištikusios mirties.