„Šlovė Herojui“, – sakoma plintančiuose įrašuose, skirtuose pagerbti atminimą drąsaus Ukrainos kario, kuris, prieš pat Rusijos kariams paleidžiant į jį kulkas, ištarė žodžius „Slava Ukraini!“ („Šlovė Ukrainai!“).

Ukrainiečiai taip bando ir atkreipti pasaulio dėmesį į žiaurų į rusų nelaisvę patekusio Ukrainos kario nužudymą.

„Šlovė Herojui! Šlovė herojams! Šlovė Ukrainai!“ – sakoma Ukrainos prezidento Volodymyro Zelensko įraše tviteryje.

Ukrainos generalinė prokuratūra pirmadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl į okupantų rusų nelaisvę patekusio kario sušaudymo.

Ukrainos ombudsmenas Dmytro Lubinecas teigia nusiuntęs vaizdo įrašą tarptautiniams partneriams ir kolegoms iš įvairių pasaulio šalių, o Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pranešė, jog kreipėsi į Tarptautinio Baudžiamojo Teismo prokurorą ir paragino pradėti tyrimą.

„Siaubingas vaizdo įrašas su beginkliu Ukrainos karo belaisviu, kuriam Rusijos kariai įvykdė egzekuciją vien už tai, kad pasakė „Slava Ukraini“, – dar vienas įrodymas, kad šis karas yra genocidas“, – rašė D. Kuleba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)