„Storm Shadow“ yra tolimojo nuotolio sparnuotoji raketa, sukurta bendradarbiaujant Jungtinei Karalystei (JK) ir Prancūzijai.

„Storm Shadow“ skrydžio nuotolis viršija 250 km, tačiau nesiekia 300 km, būdingo Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) pagamintoms „žemė-žemė“ tipo taktinėms raketų sistemoms, arba ATACAMS, kurių seniai prašo Ukraina.

Po žinios apie Ukrainai perduotas „Storm Shadow“ socialinių tinklų vartotojai suskubo paskaičiuoti, kad naujosios Ukrainos gautos raketos galėtų pasiekti net Krymo tiltą. „Ideali pora“, – juokauja internautai.

Pirmieji apie tai, kad JK perdavė Ukrainai keletą tolimojo nuotolio sparnuotųjų raketų „Storm Shadow“ pranešė CNN, remdamiesi keliais aukšto rango Vakarų pareigūnais.

Ši raketa yra „tikras persilaužimas, kalbant apie atstumą“, CNN sakė JAV vyresnysis karinis valdininkas, suteikianti Kyjivui pajėgumų, kurių jis prašė nuo pat karo pradžios. Kaip skelbė CNN, šiuo metu Ukrainoje esančių amerikietiškų ginklų didžiausias nuotolis siekia apie 80 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją