Naujosios Zelandijos sostinėje ją sutiko generalgubernatorė Silvia Cartwright, vicepremjeras Jimas Andertonas ir leiboristų partijos parlamentarė transseksualė Georgina Beyer.

G.Beyer, buvusi prostitutė, pakeitusi lytį 1984 metais, prieš dvejus metus buvo išrinkta į parlamentą. Ji paspaudė ranką karalienei Elizabeth, o paskui gyrėsi "Reuters" korespondentui, jog ji esanti viena iš trijų parlamento narių, atstovaujančių maoriams.

"Manau, kad karalienė atrodė puikiai. Tikrai man buvo didžiulė garbė susitikti su ja ir pasveikinti ją Naujosios Zelandijos vardu", - sakė G. Beyer.

Vilkinti dangaus žydrumo kostiumėlį, užsidėjusi tokią pat skrybėlaitę, karalienė apžiūrėjo karališkąją garbės sargybą, o paskui išskrido į Šiaurinės salos miestą Taupą.

Karalienė Elizabeth Naujojoje Zelandijoje, kuri yra net už 19 tūkstančių kilometrų nuo Anglijos, lankosi jau dešimtą kartą. Formaliai karalienė yra aukščiausia šios salų valstybės valdžia - jai atstovauja generalgubernatorė S.Cartwright, o gyventojai išsirenka vyriausybę ir ministrą pirmininką. Dabar šiame poste vyriausybei vadovauja taip pat moteris - Helen Clark.