Ministro teigimu, praėjusiais metais į šalį atvyko žurnalistų iš 180 pasaulio šalių. Jie norėjo patikrinti, ar iš tiesų viskas šalyje yra taip, kaip pasakojama garsiajame filme.

"Manau, kad net neigiama informacija gali duoti naudos", - sakė T. Dosmuchanbetovas.

"Norinčių pailsėti Kazachstane skaičius nuolat auga. Vien tik per devynis šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, turistų skaičius padidėjo 31,5 proc.", - sakė Kazachstano turizmo ir sporto ministras.

Kazachstano aviakompanija "Air Astana" iš Jungtinės Karalystės į Kazachstaną skrydžius rengia jau triskart per savaitę, o didžiausios tarptautinės korporacijos Almatos ir Astanos miestuose atidarinėja naujus prabangius viešbučius.

Maža to, atostogų maršrutus siūlančių interneto svetainių savininkai sako, kad susidomėjimas viešbučiais Kazachstane išaugo daugiau nei 300 procentų. O valiutų keitimu besiverčianti "Travelex" įsigijo Kazachstano pinigų - tengių už pusę milijono svarų, kad galėtų patenkinti išaugusią britų turistų paklausą.

Pernai kompanija gavo tik vieną prašymą iškeisti svarą į tengę, tačiau per pastaruosius kelis mėnesius tokių jau buvo tūkstančiai.

Tyrimą apie populiariausius kelionių maršrutus užsakiusio portalo "Connected.com" specialistai konstatavo: "Fantastiška, ką padarė Boratas gerindamas Kazachstano įvaizdį".