Ironiškas tyrimas aprašomas „British Medical Journal“ kalėdiniame numeryje. Jo metu buvo naudojamas rankinis mikroskopas – juo apžiūrėta penkių sveikų žmonių ir dviejų elnių nosies ertmės gleivinė.

Pirmą kartą buvo moksliškai paaiškinta, kaip raudona nosis pasitarnauja geriausiai žinomam pasaulio raguotajam žolėdžiui Kūčių naktį tempti Kalėdų senelio roges.

Tyrimas parodė, kad kūno temperatūrą kontroliuoti padedančiose smulkiose kraujagyslėse yra daugybė deguonį pernešančių ląstelių. „Rudolfo nosis yra raudona todėl, kad joje gausu raudonųjų kraujo kūnelių, mikrocirkuliacija joje labai tanki, o anatomiškai ir fiziologiškai ji pritaikyta tam, kad šiaurės elnias galėtų atlikti Kalėdų Senelio pervežėjo funkcijas“, - rašoma tyrimo ataskaitoje.
Fizikai kruopščiai išnagrinėjo Rudolfo žygį aplink pasaulį.

Mokslininkų skaičiavimais, kad išnešiotų dovanas 100 milijonų namų, kuriuose laikomasi Kalėdų tradicijų, gyvenantiems vaikams, jam tenka per sekundę sukarti daugiau nei tūkstantį kilometrų. Lekiant tokiu greičiu, nuo trinties su oru išgaruotų pats elnias Rudolfas, Kalėdų Senelis, jo rogės ir visos dovanos kartu su pagalbininkais nykštukais.

Tad norint apsisaugoti, Rudolfui tenka panaudoti jonų skydą arba išnaudoti erdvės ir laiko kontinuume esančias spragas, kad, norėdami laiku pristatyti dovanas, galėtų keliauti tarp dimensijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)