Apklaustieji pateikė net keliolika rūšių "vaistų". Vieni siūlo prieš sėdant prie šventinio stalo išgerti šaukštą lydyto sviesto arba aliejaus, nes tada esą sumažėja alkoholio poveikis. Po linksmybių prieš miegą vertėtų išgerti kelias stiklines negazuoto mineralinio vandens, o ryte labiau patartinas sultinys su pipirais, citrina ir kiaušinio tryniu.

Pietums siūloma stalo nenukrauti valgiais ir pasitenkinti tik kiaušiniene su šonine. Specialistų nuomone, esant pagirioms labai gerai padeda su cukrumi išsuktas kiaušinio trynys.

Sausio 1-osios rytą gali padėti ir stiprus dušas ar vonia su jūros druska. Gydytojai siūlo ir ilgą pasivaikščiojimą ar fizinį darbą, kuris padėtų išprakaituoti. Tačiau kai kas mano, kad po audringos nakties verta kuo ilgiau pamiegoti, o paskui išgerti pomidorų, burokėlių, agurkų sulčių ar kopūstų raugo.

"Greitąja pagalba" gali būti ir kefyras, kava su citrinų sultimis ir net šokoladas su bananais. Norintiems išvengti pagirių taip pat patariama negerti kelių rūšių alkoholio.