Vakaruose seniai veikiantys tik naminiams gyvūnėliams skirti prekybos centrai jau nieko nebestebina. DELFI pasidomėjo, ar Lietuvoje taip pat galima įsigyti kelis šimtus litų kainuojančių, šunims skirtų drabužėlių, brangakmeniais puoštų aksesuarų ir kitokių aristokratiškų smulkmenų.

Apsilankius vienoje didžiausių Lietuvoje naminiais gyvūnėliais besirūpinančių parduotuvių „Kika“ paaiškėjo, kad šunims lepinti skirtų daiktų arsenalas iš tiesų labai didelis. Tik viena smulkmena – jei pasiryžote lepinti savo augintinį, nepagailėkite jam bent keleto šimtų litų per mėnesį.

Naujausias šunų mados klyksmas – „Svarowski“ kristalais puošti antkakliai ir pavadėliai, kainuojantys apie 100 litų. Vos prieš porą dienų sostinėje buvo pristatyti iš įvairiausių karoliukų sunerti antkakliai ir pavadėliai, kurių kainos svyruoja apie 30-100 litų.

Besirūpinantiems savo augintinių grožiu ir sveikata, siūloma daugybė skirtingiems metų laikams pritaikytų drabužėlių, kurie kainuoja apie 100-300 litų. Suknelės, kombinezonai, megztiniai, liemenės, paltai, striukės, lietpalčiai, kailiniai, netgi karnavaliniai kostiumai patiks net patiems išrankiausiems. Artėjančiai žiemai specialiai šuneliams siuvami šilti bateliai.

Šio sezoną šunelių mylėtojams siūloma naujovė – rožinės spalvos namelis, savo išore primenantis lėlėms skirtus namus. Tuščio namelio kaina – daugiau nei 250 litų. Mažiems šuneliams skirti rožinės ir melsvos spalvos gultai, primenantys naujagimių lovytes. Norintiems, kad šunelis jaustųsi patogiai ir atrodytų prabangiai, siūloma rožinės spalvos antklodėle išklota „princesiška“ lova, kainuojanti beveik 400 litų.

Kišeniniams šuneliams nešioti skirtų medžiaginių ir dirbtinos odinių rankinių kainos siekia 400 litų. Specialiai šunims vežioti pritaikyti vežimėliai atrodo tarsi sumažintos kūdikiams sukurtų vežimėlių.

Norėdami pamaloninti ar palepinti savo keturkojus, galite jiems pasiūlyti pikantiškų skanėstų. Nuo keliolikos centų iki poros dešimčių litų kainuojančios džiovintos jautienos dešrelės, „vieno kąsnio“ skirtingų skonių sausainukai, kremzliniai „kramtalai“ su mineralais ir daug kitų šunims skirtų gardėsių parduotuvės lentynose neužsibūna.

Masyviems šunims, kurie prariję kelis gabalėlius iš „desertų baro“ jų net nepajustų, siūlomos įvairių dydžių jaučio ausys, apdirbti plaučiai, trachėjos, džiovintos žarnos. Vienas skaniausių delikatesų šunims – apie 3 litus kainuojantis džiovintas jaučio penis.

Vaikštinėdama ir dairydamasi toje skanumynų karalystėje netyčia nugirdau dviejų maždaug 10 metų mergaičių pokalbį: „reikia pasižiūrėti, kiek čia viskas kainuoja, kad rytoj galėčiau nupirkti savo Daisy ką nors skanaus. Šitie kauleliai gražiai atrodo, tai rytoj iš taupyklės pasiimsiu 4 litus tada“.

Visiškai nenustebau išgirdusi tokį pokalbį, nes suaugusieji, visai kaip vaikai, neatsilaiko pagundoms įvairiomis smulkmenomis palepinti savo augintinį. Laikui bėgant pagundos virsta kasdienybe ir pasidaro visiškai normalu savo mylimą šunelį bent keletą kartų per mėnesį pamaloninti ne vieną dešimtį litų kainuojančia rūkyta ausimi ar cento dydžio sausainėliais.

„Bet man taip gera, kai ir jam smagu, ir aplinkiniams patinka“, - kodėl nei augintinio drabužėliams, nei skanėstams pinigų negaili, paaiškino kelių mėnesių šunelio savininkė.