Pirmą kartą Vilniuje tarptautinį gatvės teatrų festivalį surengęs "Senamiesčio teatro" režisierius Valdas Pranulis teigė, jog žmonės pasiilgę žaidimų, todėl Gedimino prospekto praeiviams siūlė pašėlti, o vakare - atsipalaiduoti ir lunatikuoti.

Didelio praeivių dėmesio sulaukęs "Senamiesčio teatro" gatvės vaidinimas "Lunatikų laisvė" žiūrovus kvietė nors trumpam atsikratyti atsakomybės už savo veiksmus.

Labiausiai trokštantys ištrūkti iš ribojančių įsipareigojimų drauge su aktoriais sėdo į metalines motorizuotas lovas ir kilo į dangų.

Iš Danijos į festivalį "Teatras be stogo" atvykęs "Dansk Rakkerpak" kolektyvas naujajame Odminių gatvės skvere surengė šokio spektaklį "Supk savo draugą", o Nacionalinio teatro prieigas okupavę aktoriai iš Austrijos - juokingą akciją "Viską plaunam".

Pirmajame festivalyje "Teatras be stogo" dalyvavo ir neįgalieji iš Vilniaus palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijos socialinio centro - drauge su kompozitore Snieguole Dikčiūte ir socialiniais darbuotojais Vilniaus savivaldybės aikštėje surengė teatrinį vyksmą "Pasaulio sukūrimas".

Gedimino prospekte vilniečiams gatvės vaidinimą rodė garsusis neformalas, legendinio "Gliukų teatro" įkūrėjas Benas Šarka iš Klaipėdos, atrakcionus su žaidžiančiomis skulptūromis demonstravo Mindaugas Tiandzegelskis.