Antrojo pasaulinio karo veteranas ir buvęs elektrikas Jamesas Wilsonas nusipirko laimingą daugelyje Amerikos valstijų vykstančios loterijos bilietą sausio 24-ąją, likus tik valandai iki lošimo pradžios.

"J. Wilsonas parduotuvėje paprašė bilieto už 5 dolerius. Pardavėjas jam atsakė turįs kelis 5 dolerius kainuojančius firmos "Powerball" loterijos "Quick Pick" bilietus su kompiuterio parinktais skaičiais", - sakoma valdybos pranešime.

J. Wilsonas sutiko ir nusipirko pirmą pasitaikiusį bilietą, kuris ir laimėjo "aukso puodą". Kaip pažymima pranešime, tai - dešimtas pagal dydį laimėjimas pasaulio istorijoje. Pensininkas turi 79 metų žmoną Shirley ir tris sūnus: 59 metų Jamesą, 54 metų Williamą bei 53 metų Terrilą.

Visi penki gyvena Sent Luise ir jau daugelį metų lošia loterijose, susitarę dalytis laimėjimais.

"Visi perkame "Powerball" šeimyninius bilietus, bet mama ir tėtis juos perka tik tada, kai susikaupia didelis "aukso puodas", - sakė žurnalistams Terrilas Wilsonas. "Atrodo, kad tai buvo pirmas per pastarąjį pusmetį tėčio pirktas bilietas. Dabar kiekvienas iš mūsų turėsime jam atiduoti už bilietą po dolerį ir mielai tai padarysime", - pridūrė laimingojo pensininko sūnus.