A.Brazauskas, kaip ir kiekvienas pensininkas gaudavo “Sodros” mokamą senatvės pensiją, be to valstybinę pensiją, kuri sudarė pusę dabartinio šalies vadovo atlyginimo - 6 478 Lt.

Kaip sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Audronė Morkūnienė: “Remiantis Valstybinių pensijų įstatymu, valstybinė pensija mokama prezidentui, išėjusiam iš valstybės tarnybos. Vadinasi, jam nebeturėtų būti mokama valstybinė pensija. O “Sodros” pensija bus apribota iki 138 Lt”.

Tiesa, Vyriausybės vadovo atlyginimas panašus - 60 proc. Prezidento atlyginimo - 7 774 Lt. “Skirtumas tik tas, kad gaudamas valstybinę pensiją prezidentas A.Brazauskas nuo jos nebemokėjo mokesčių, nuo premjero atlyginimo jis turės susimokėti dar ir mokesčius”, - paaiškino viceministrė A.Morkūnienė.

Remiantis Prezidento įstatymu, išėjusiam iš valstybės tarnybos prezidentui taip pat suteikiama poilsiavietė su aptarnavimu, sekretoriatas, apsauga ir automobilis. Respublikos Prezidentai laidojami valstybės lėšomis.

Vyriausybės vadovas taip pat turi rezidenciją, išlaikomą iš Vyriausybės kanceliarijai valstybės biudžete numatytų lėšų. Kaip sakė Jonas Šniaukšta, Vyriausybės Ūkio skyriaus vedėjas, kol kas neaišku, ar Ministras pirmininkas A.Brazauskas persikels į Vyriausybės vadovui skirtą rezidenciją Turniškėse, ar ir toliau gyvens šalia esančioje rezidencijoje, kuri jam priklauso, kaip buvusiam prezidentui.

Ministrui pirmininkui taip pat priklauso apsauga, tarnybinis automobilis. Todėl šių paslaugų, kaip buvęs prezidentas, matyt, jis turės atsisakyti ir naudotis tik premjero privilegijomis.

Be to, remiantis Vyriausybės įstatymu, atstovavimo šalyje ir užsienyje išlaidoms finansuoti Vyriausybės nutarimu gali būti sudaromas Ministro pirmininko fondas, kuriam, kiekvieną mėnesį skiriama trijų vidutinių mėnesinių darbo užmokesčių dydžio suma - 3237 Lt.