S. Goulard išreiškė nuomonę, kad euro zonos krizės metu, Vokietijos kanclerė Angela Merkel „savo rankose laikė stabdį“ tam, kad Vokietijos finansiniai įsipareigojimai prieš ES būtų vykdomi minimaliai, bei apkaltino Laisvųjų demokratų partiją palaikius jos pusę.

Kaip rašo „EurActiv“, S. Goulard, gerai žinoma dėl savo federalistinių pažiūrų bei aktyvaus dalyvavimo EP „Spilnelli“ grupėje, rugsėjo 24 d. Briuselyje susitiko su žurnalistais dėl Vokietijoje įvykusių rinkimų.
Per šiuos rinkimus FDP patyrė didžiausią savo istorijoje pralaimėjimą nuo 1949 m., surinkusi tik 4,8 proc. balsų, tuo tarpu Žaliųjų partija surinko 8,4 proc., o kraštutinė kairioji „Linke“ partija, kilusi iš Rytų Vokietiją valdžiusios komunistų partijos, – 8,6 proc.

„Žinau, kad Hansas Dietrichas Genscheris nėra patenkintas savo partijos evoliucija“, - teigė S. Goulard, kalbėdama apie H. D.. Genscherį – FDP veteraną ir politiką, kuris būdamas užsienio reikalų ministru beveik 20 metų prisidėjo prie Vokietijos susijungimo. H. D. Genscheris, kuriam šiuo metu 86 m., pasirodė viešumoje per FDP suorganizuotą renginį prieš pat rinkimus.

„Vienas esminių elementų, lyginant dabartinę FDP ir buvusią prieš 20 metų, yra tas, kad ji neabejotinai nebevykdo įsipareigojimų prieš ES. Tai galimai nėra vienintelis dalykas, yra ir daugybė kitų elementų, susijusių su verslu, šios partijos teiktais siūlymais dėl mokesčių, tačiau svarbiausias elementas yra tas, kad abi partijos, kurios siekė „mažiau euro ir mažiau Europos“, nesulaukė sėkmės“, - teigė S. Goulard, kalbėdama apie euroskeptiškų pažiūrų partiją

„Alternatyva Vokietijai“ (AfD), palaikančią euro atsisakymą bei surinkusi 4,7 proc. rinkėjų balsų.
S. Goulard, dirbusi buvusio Europos Komisijos (EK) pirmininko Romano Prodi patarėja bei parašiusi knygą „Europa kvaileliams“ (angl. Europe for Dummies) palaiko Vokietijos socialdemokratų poziciją, kurie apkaltino FDP „tarnavimu didiesiems bankams.“

EP narė S. Goulard pasinaudojo proga ir pristatė savo naująją knygą – „Europa: meilė ar gyvenimas atskiruose kambariuose? (angl. Europe: love or life in separate rooms?). Ji tikisi „krokodilo ašarų“ po 2014 m. įvyksiančių EP rinkimų dėl mažo rinkėjų dalyvavimo bei ekstremistinių partijų laimėjimų.

„Esu visiškai įsitikinusi, kad taip vadinamos nuosaikiosios ir proeuropietinių pažiūrų partijos neatlieka savo darbo taip, kaip turėtų esant gyvybingai demokratijai. Todėl skambinu pavojaus varpais“, - įspėjo S. Goulard.

Ji taip pat pareikalavo žiniasklaidos atsakomybės, nes valstybinės visuomenės informavimo priemonės neskiria pakankamai dėmesio ES reikalams.

„Bent jau Prancūzijos situacija tikrai kelia nerimą. Esu tikra, kad vietos rinkimams kovo mėn. bus skirta daug daugiau dėmesio nei ES rinkimams gegužės mėn., o už dviejų metų iš Paryžiau pasipils pranešimai dėl Prancūzijos įtakos Briuselyje sumažėjimo“, - teigė S. Goulard.

„Mano nuomone, pagrindinės politinės partijos nežiūri į ES rimtai, o valstybių elitas per pastaruosius 20 metų nesiėmė jokių žingsnių link didesnės integracijos, suvereniteto apjungimo bei kai kurių funkcijų perleidimo valstybiniam lygmeniui“, - teigė ji.

S. Goulard pridūrė, kad šių priežasčių vyraujančios partijos tapo nepatikimos šalies viduje, o ES tapo nepatikima išorėje.