BNS paprašyta pakomentuoti teisingumo eurokomisarės Viviane Reding raginimus atsisakyti „troikos“, TVF vadovė teigė, kad institucijų bendradarbiavimas yra produktyvus.

„Nedrįsčiau rizikuoti kištis į V.Reding žinybą, kuri yra teisingumo žinyba. Esu tikra, kad ji turi labai gerų minčių dėl teisingumo žinybos“, - ironiškai atsiliepė TVF vadovė.

„Troikos“ nariai paskutinius trejus metus bendradarbiavo labai solidžiai ir produktyviai. Tai šiandien pakartojo (ES ekonomikos ir pinigų reikalų komisaras) Olli Rehnas, vakar - ECB. Tai labai inovatyvus būdas sprendžiant ypač sudėtingus atvejus. Galiu patikinti, kad bendradarbiavimas yra geras, solidus, ir kiekviena institucija prisideda tuo, kuo gali, kad reaguotų į krizes ir padėtų jas išspręsti“, - susitikime su grupe Lietuvos žurnalistų sakė TVF vadovė.

V.Reding šią savaitę pareiškė, kad „troikai“ atėjo metas baigti savo veiklą, o europiečiai turėtų pradėti spręsti problemas be TVF.

„Troika“ vykdo derybas su krizę patyrusiomis šalimis, tokiomis kaip Graikija, Portugalija ir Airija dėl taupymo priemonių mainais iš paskolas, ir prižiūri, kaip įgyvendinami įsipareigojimai.