Ragindama pritarti parengtam dokumentui, R. Morkūnaitė akcentavo, kad šis teisės aktas užpildys vieną paskutinių teisinių spragų, susijusių su informacijos, teikiamos vartotojams apie maisto produktus, reglamentavimu.

”Labai svarbu, jog vartotojai nebūtų klaidinami dėl maisto sudėties ir savybių. Todėl sveikinu poziciją, kad šiuo dokumentu bus reguliuojamas sudėtinių dalių, naudojamų maisto produktuose, sąrašas. Tokiu būdu bus užtikrintas skaidrumas ir aiškumas, o vartotojas, besirinkdamas produktą, galės jį vertinti ir pagal tai, kokios medžiagos naudojamos jo sudėtyje”, – aiškino politikė.

Kitas svarbus dalykas, anot R. Morkūnaitės,- reklamos ir viešai apie produktus pateikiamos informacijos aspektas. ”Negali kilti net mažiausios grėsmės vartotojams nukentėti dėl nesąžiningos reklamos, nepilnai ar netiksliai pateiktos informacijos”, – pabrėžė ji.

Todėl, R. Morkūnaitės įsitikinimu, ženklinimui ir informacijai apie kūdikiams skirtus produktus – turi būti keliami aukščiausi standartai: pristatant tokius produktus privalo būti pateikta tik tokia informacija ir vaizdinė medžiaga, kuri padėtų produktą pasirinkti objektyviai ir nesudarytų sąlygų pervertinti produkto naudą.

”Pritariu šiam dokumentui ir jame pateiktoms griežtoms nuostatoms dėl tokiuose produktuose leidžiamų naudoti medžiagų ir esu įsitikinusi, jog po trejų metų, įsigaliojus šiam Reglamentui, bus užtikrintas tinkamas šių produktų ženklinimas”, – savo poziciją išsakė R. Morkūnaitė.