Tačiau D. Davisą dėl tokio poelgio kritikavo Britanijos žiniasklaida. Derybininkas išvyko į Londoną pirmąją derybų dieną, pirmadienį prieš pat pietus. Vis dėlto jis spėjo nusifotografuoti ir trumpai pasikalbėti su ES derybininku Micheliu Barnier.

Britų „Brexit“ ministras taip pat sulaukė pašaipų iš socialinių tinklų vartotojų, nes keliose nuotraukose iš derybų jis buvo užfiksuotas be jokių užrašų ant derybų stalo, tuo tarpu kai M. Barnier ir jo komanda prieš save turėjo daugybę dokumentų.

„Ne, nelaikome to problema ir nesame dėl to sunerimę. Vyriausieji derybininkai neprivalo dalyvauti (derybose) visą laiką“, – pareiškė Europos Komisijos atstovas Margaritis Schinas.

„Derybos puikiai struktūruotos visai savaitei, taigi darbas tebevyksta ir mes nesijaučiame dėl to sunerimę “, – pridūrė jis.

Britų pareigūnai informavo, kad D. Davisas turi parlamentinių reikalų Londone; jis turėtų grįžti į Briuselį ketvirtadienį aptarti per derybas su M. Barnier padarytą pažangą ir galbūt dalyvauti spaudos konferencijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją