Šių metų balandžio mėnesį paraiškas dirbti šalyje pateikė tik 46 asmenys. Praėjusių metų vasarą prieš įvykstant referendumui patvirtinimo dirbti JK laukė net 1304 slaugytojai.

Sveikatos fondas, kuris atskleidė nerimą šalies sveikatos sistemai turėčiančius kelti skaičius, teigė, kad tai „turėtų pažadinti politikus ir sveikatos paslaugų vadovus” pagaliau imtis adekvačių priemonių.

Sveikatos fondo duomenimis, NHS jau ilgą laiką išgyvena darbuotojų krizę, o šiuo metu vien Anglijoje trūksta apie 30 tūkst. slaugytojų.

„Be slaugių ir slaugų, kurie atvyksta iš ES, NHS bus dar sunkiau surasti ir įdarbinti reikiamus medikus siekiant užtikrinti kokybišką pacientų priežiūrą. Politikai turėtų labai rimtai susigriebti”, - sakė fondo direktorė Anita Charlesworth.

„Theresos May vadovaujama silpna ir nestabili vyriausybė NHS privedė prie liepto galo. Liūdniausia tai, kad už tai sumokės ne politikai, o pacientai”, - pabrėžė šešėlinis sveikatos sekretorius Jonathanas Ashworthas.

Balandžio mėnesį iš Vyriausybės nutekėję dokumentai atskleidė, kad prognozuojama, jog po „Brexit” NHS trūks 42 tūkst. slaugytojų, nekalbant apie kitus medikus.