11 žurnalistikos studentų iš visos Lietuvos kartu su DELFI kolektyvu nusprendė parodyti savo gimtuosius miestus netikėtu kampu – kuris gi iš jų europietiškiausias, o kuriam dar reikėtų pasitempti? Tačiau vos kibus į darbus jaunųjų žurnalistų laukė netikėtumas: pristatyti savo gimtinę jie turi ne tik žiūrovams, bet ir miesto svečiui, kuris regi ne akimis, o širdimi.

Svetingai priėmę Anykščiai atvėrė visą potyrių puokštę: jaunieji žurnalistai su svečiu pasinėrė į aromaterapijos vingrybes, kiekvienas kūrė individualų kvapą iš eterinių aliejų, o vėliau visi drauge kepė tradicinę lietuvišką duoną ir mėgavosi jos skoniu. Tęsdama nuotykių ir potyrių turą po Anykščius projekto „Nematyta...“ filmavimo grupė pasuko pramogautojų ir sportininkų traukos centro Kalitos kalno link. Ši adrenalino ir gerų emocijų kalvė ypatinga dar ir tuo, kad visi joje siūlomi užsiėmimai pritaikyti neįgaliesiems.

Apsilankymo kulminacija tapo nusileidimas vasaros rogutėmis, kurias drąsiai valdė regėjimą praradęs laidos svečias Justas Pažarauskas.

Daugiau atradimų Anykščiuose - jau visai netrukus.