„The Drops Of Help“ tvirtino esanti ne pelno siekianti organizacija ir platino skrajutes, panašias į tikrų labdaros organizacijų lapelius. Tose skrajutėse buvo rašoma: „Esame čia tam, kad padėtumėm skurstantiesiems“. Jų maišai drabužiams buvo pagaminti taip, kad primintų priklausančius registruotoms labdaros įstaigoms, „The Mirror“ tinklaraštyje rašo žurnalistas Andrew Penmanas.

Tačiau „The Drops Of Help“ labdara nerūpėjo – Labdaros organizacijų komisija atsisakė ją įregistruoti. Tai tebuvo ribotos atsakomybės įmonė, per vienerius metus gavusi 86 tūkst. svarų (358 tūkst. litų) pelno ir nė vieno penso neskyrusi kilniems tikslams.

Įmonės direktoriui – 31 metų Vaidotui Pužui – praėjusį mėnesį vienas Kento teismas dėl prekybos standartų pažeidimų skyrė lygtinę dvejų metų laisvės atėmimo bausmę ir 250 valandų viešųjų darbų, rašo žurnalistas. Kaltinamasis prisipažino pažeidęs vartotojų apsaugos įstatymus. Jo žmonai Astai Pužienei teismas skyrė 150 valandų viešųjų darbų, o įmonei – 10 tūkst. svarų (41,6 tūkst. litų) baudą.

Meidstono Karūnos teismo teisėjas jų apgavystę pavadino „niekinga“.

Vėliau A. Pužienė lankėsi aukštajame teisme Londone, kadangi Bankroto tarnyba sėkmingai pasiekė, kad jų įmonė būtų priverstinai likviduota – dėl visuomeninių interesų ir „nepriimtinų verslo praktikų“.

Įmonės pretenzijos užsiimti labdaringa veikla buvo pavadintos „baisia netiesa“.

„Ar galime deportuoti sukčius iš Lietuvos, ar taip pažeistume jų žmogaus teises?“, - klausia A. Penmanas savo tinklaraštyje.