Papasakok savo emigracijos istoriją. Kas atvedė į Londoną?

Dar mokydamasi mokykloje buvau įsitikinusi, kad gyvensiu užsienyje. Tuo metu mintyse turėjau JAV, kaip didelę, tolimą ir laisvą šalį. Mintis, kad Lietuva liks brangi, bet trauksiu ieškoti laimės svetur, niekur nesitraukė, nors visko pakako ir gyvenom gerai. Progai pasitaikius, vyras išvažiavo į Londoną, nes buvo pasiūlytas laikinas darbas, tačiau kaip daugelis čia ir pasiliko. Aš pirmą kartą atvykusi į Londoną supratau, kad gyvenimo būdas, miesto didybė, kultūra, žmonių bendravimas ir įvairumas, laisvumas – kaip tik tai, apie ką visada svajojau. Labai stengiausi perimti čionykščio gyvenimo taisykles ir tėkmę ir man tai gerai sekėsi. Patiko ne tik būti įvertintai, bet kartais ir įskaudintai – nuo to tik stiprėjau, labiau pasitikėjau savimi ir jaučiau, kaip visa tai liejasi per mano esybę. Vienintelę dvejonę turėjau dėl vaikų – kaip jiems čia viskas tiks ir ar patiks… Norėjosi, kad jie matytų tą angliškąją gyvenimo pusę ir teigiamus žmones. Taigi, porą metų buvau tarp žemės ir dangaus: kelionės į Londoną pas vyrą ir kelionės atgal pas vaikus. Buvo labai sunku ir labai skausminga, nes turėjau rasti atsakymą ir nuspręsti, kur gyvensim toliau. Vaikams Londone norėjau tik gero gyvenimo, nenorėjau jų įmesti į bet kokią mokyklą prastame rajone ar gyventi susispaudus, juk Lietuvoje jie turėjo gražų, šviesų pasaulį, geras mokyklas ir buvo lepinami. Mums pasisekė: įsigijom nuosavą būstą, esame laimingi ir labai puoselėjame savo šiltus, jaukius namus. Jaučiu, kaip pamažu leidžiame šaknis ir ilgam…

Kaip pradėjai nuosavą verslą? Kodėl pasirinkai buhalteriją?

Idėja kurti nuosavą verslą pasirodė labai intriguojanti ir viliojanti. Tai įgyvendinome dviese su kolege Martyna. Sugalvojom ir surizikavom. Žinojau, kad jei maksimaliomis pastangomis dirbu kitiems, tai pastangos turint savo veiklą bus ne mažesnės. Patinka darbo pobūdis, galėjimas panaudoti trijų kalbų įgūdžius, bendravimas su klientais, rezultato siekimas, tikslo įgyvendinimas. Visada tikėjau, kad turint savo verslą atsiras naujos idėjos, pažintys, galbūt net visai kitas verslo pobūdis. Taigi, buvo verta pabandyti, daug ko pasimokiau.

Su kokiais iššūkiais jau susidūrei?

Didelių iššūkių nebuvo, išskyrus tai, kad apie klientus galvoji ištisai – 24/7. Taip nėra, kai dirbi privačioj kompanijoj: uždarei duris ir pamiršai klientą iki kitos dienos. Savame versle darbo valandos neegzistuoja, mintys nuolat sukasi apie verslą.

Kas tave motyvuoja?

Pagrindiniai mane motyvuojantys veiksniai yra pasiektas rezultatas ir pripažinimas. Visada stengiuosi matyti rezultatą – tai mane skatina veržtis dar labiau į priekį, tobulėti, jaustis gerai ir užtikrintai.

Prieš keletą metų tapai Žaviausia JK Ponia. Kaip tai pakeitė tavo gyvenimą?

Dalyvauti grožio konkurse svajojau visą gyvenimą, tik tam nebuvau pasiruošusi, nejaučiau, kad galiu, trūko pasitikėjimo savimi. Tačiau prieš porą metų tas pasitikėjimas pasireiškė su kaupu: pajutau, kad galiu parodyti save ir turiu kuo didžiuotis. Taip gimė idėja sudalyvauti konkurse. Mėgavausi kiekviena pasiruošimo minute, repeticijomis, sutiktais žmonėmis… Tyrinėjau save iš visų pusių ir lyginau su kitomis, buvo savęs atradimo, savo privalumų ir trūkumų išsiaiškinimo momentas. Tai yra laikas atrasti moters grožį – ne tik išorinį, bet ir vidinį, ir pažvelgti į save iš šalies. Gyvenimas pasikeitė kardinaliai, atradau daug naujo apie save ir tai paskatino mane dar daugiau pasitempti ir tobulėti. Kovo mėnesį vėl dalyvausiu grožio konkurse, rengiamame Anglijoje – Mrs. UK. Atstovausiu savo miestą ir stengsiuosi pasirodyti kuo geriau.

Ko apie save išmokai?

Įgijau dar daugiau pasitikėjimo savimi, pamačiau, ko dar norėčiau pasiekti, pajutau, kad moteriai labai svarbu jaustis žaviai: tada pasaulį matai šviesiomis spalvomis, turi daugiau geresnės energijos, pozityvumo ir harmonijos tiek su savimi, tiek su kitais.

Ką manai apie tokio pobūdžio renginius?

Manau, tokio pobūdžio renginiai, ypatingai, kai jie yra suorganizuoti profesionaliai, labai naudingi ir įdomūs. Tai trumpas moters triumfas, kurio kasdienybėje niekada nepajusi. Sudalyvavus konkurse, išbandžius save, tebūnie, net netapus pačia grožio karaliene, tas jausmas, kad buvai tarp žaviausiųjų, išliks visą gyvenimą ir tikrai duos pasitikėjimo savimi. Anot Platono, kūno grožis, sutapęs su sielos grožiu, sudaro harmoningą žmogų. Tad kodėl nepabandžius? Ir jeigu jau esi apdovanota gera išvaizda, tai kodėl jos nepabrėžti?

Kokia turi būti moteris? Kokios charakterio savybės yra svarbiausios?

Sutinku, kad moteris – tai ašis, apie kurią viskas sukasi (L. Tolstojus). Man ideali moteris turi būti šarminga, žavi, harmoninga, tolerantiška, nuoširdi, draugiška, inteligentiška ir svarbiausia – švelni.

Kokios, tavo manymu, yra svarbiausios grožio taisyklės?

Į mano grožio taisyklių sąrašą įeina fizinis aktyvumas, geras miegas, pozityvus mąstymas, vanduo, humoro jausmas, racionali mityba ir grūdinimasis.

Lina, žinau, kad esi trijų vaikų mama. Kokia tu: valdinga, rūpestinga, smulkmeniška?..

Būti gera, rūpestinga ir atsidavusia mama buvo mano dar viena gyvenimo svajonė. Labai myliu vaikus. Manau, kad be jų gyvenimas būtų visiškai beprasmis. Tai, be abejonės, pagrindinis mano gyvenimo variklis – saugūs, laimingi, aprūpinti ir išpuoselėti vaikai, kurie taptų dorais, atsakingais ir garbingais žmonėmis. Mano vaikai – tai mano kasdienybė, mano svajonės, mano lūkesčiai, mano juokas. Tai tarsi veidrodis, kuriame matai, ką jau įdėjai, o ką dar gali įdėt… Geresnio jausmo už tą, kai tavo vaikai seka tavo pavyzdžiu, stengiasi tobulėti, yra atviri, nuoširdūs ir be galo geros valios, nėra. Kaip mama, manau, esu labai rūpestinga, atlaidi, įsiklausanti, reikli, atsakinga, vadovaujanti ir labai labai mylinti. Manau, tik labai labai nuo vaikystės mylimi vaikai tampa gerais, pilnaverčiais žmonėmis.

Kaip save lepini laisvalaikiu?

Mano laisvalaikis dažniausiai leidžiamas sporto klube, atsipalaiduoju puoselėdama savo sodą, mėgstu kiną, teatrą, ilgus pasivaikščiojimus gamtoje, mėgstu vairuoti automobilį ir fotografuotis.

Paskutinis tavo pirkinys savęs palepinimui?

Save dažnai palepinu muzika. Ausinės – tai dar viena mano silpnybė, o neseniai pasilepinau nusipirkusi naują profesionalią lauko teniso raketę, kad galėčiau pradėti žaisti tenisą.

Kokius patarimus gyvenimiškais klausimais dažniausiai duodi savo vaikams?

Vaikams dažniausiai patariu siekti mokslo, nes esu įsitikinusi, kad tik mokytas žmogus gali būti išskirtinis ir įdomus. Patariu būti ambicingais ir siekti savo svajonių, stengtis viską, ką bedarytų, atlikti maksimaliomis pastangomis, neapgaudinėti, nepavydėti ir nemeluoti.

Kokios tavo savybės labiausiai praverčia verslo aplinkoj?

Viskas susiklostė taip, kad iškart įpuoliau į vietinių East Enders katilą ir jame kunkuliavau, stengdamasi kiek įmanoma daugiau įsijausti į man nepažįstamą gyvenimą. Kaip visada pasisekė dėka mano mokėjimo prisitaikyti. Iki šiol mėgaujuosi ir stebiuosi žmonių gausa, skirtingomis kultūromis ir tradicijomis ir tuo, kaip tiek daug skirtingų žmonių randa vietos tokioje nedidelėje šalyje.