„Istorinė atmintis vienija visame pasaulyje gyvenančius lietuvius ir mūsų šalies piliečius. Tai yra mūsų tautos stiprybės pagrindas. Tik tinkamai įvertinę tą kainą, kurią už Lietuvos išlikimą ir laisvę atidavė šimtai tūkstančių nekaltų žmonių, galime kurti stiprią ir klestinčią valstybę. O birželio 14 dieną Vašingtone vykstanti akcija tik dar kartą parodo, kad trėmimų skausmo nesumažina nei laikas nei atstumas”, – sakė Lietuvos ambasadorius JAV Rolandas Kriščiūnas.

Lietuvos tremtinius pagerbė ir jų vardus skaitė Lietuvos ambasadorius R. Kriščiūnas, JAV Nacionalinio saugumo tarybos direktorius Baltijos šalims Gavin Wild, Lietuvių bendruomenės Vašingtone valdybos nariai ir aktyvistai, Laisvosios Rusijos Fondo vadovė Natalia Arno ir šio fondo nariai, Komunizmo aukų memorialo fondo atstovai, Jungtinio Baltijos Amerikos nacionalinio komiteto vadovas Karl Altau, Ukrainos bendruomenės lyderis Michael Sawkiw, Lietuvos diplomatai. Iš viso buvo perskaityti 1500 tremtinių ir politinių kalinių vardai ir likimai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Akciją organizavo Lietuvos ambasada JAV, jaunimo pilietinė iniciatyva „Misija Sibiras“ ir Lietuvių bendruomenė Vašingtone.