Keletą savaičių vengęs klausimų apie įtariamą slaptą pasimatymą su aktore, D. Trumpas tarė tvirtą „ne“, paklaustas, ar jis žinojo apie sumą, sumokėtą 2016 metų rinkimų kampanijos paskutinėmis savaitėmis.

Pornografijos žvaigždė Stormy Daniels, kurios tikrasis vardas yra Stephanie Clifford, teigia gavusi pinigų už tylą apie daugiau nei dešimtmečio senumo lytinius santykius su D. Trumpu.

Prezidento ilgalaikis teisininkas Michaelas Cohenas pripažino, kad sumokėjo S. Daniels 130 tūkst. dolerių (104,7 tūkst. eurų) ir apkaltino aktorę pažeidus jos pasirašytą slaptumo susitarimą.

Praėjusį mėnesį S. Daniels televizijos interviu, kurį žiūrėjo daugiau kaip 21 mln. amerikiečių, teigė turėjusi su D. Trumpu nesaugių lytinių santykių, susitikusi su juo garsenybių golfo turnyre prie Tahou ežero Kalifornijoje 2006 metų liepą – netrukus po to, kai D. Trumpo žmona Melania pagimdė jųdviejų sūnų.

Įtariamas romanas bei galimi mėginimai jį nuslėpti yra sunkus klausimas prezidentui tiek teisiškai, tiek politiškai, nes jis potencialiai gali pakirsti evangelikų rinkėjų paramą. Ši grupė sudaro ketvirtadalį JAV gyventojų; per pastaruosius prezidento rinkimus daugelis jų balsavo už D. Trumpą.

Nors teigiama, kad numanomi nesantuokiniai santykiai vyko abiejų partnerių sutikimu, aktorei sumokėti 130 tūkst. dolerių galbūt yra nedeklaruotas įnašas į rinkimų kampaniją.

Baltųjų rūmų vadovas tvirtino nežinąs, kodėl jo teisininkas sumokėjo S. Daniels.

„Turėtumėt apie tai paklausti Michaelo Coheno. Michaelas yra mano teisininkas. Turėtumėt paklausti Michaelo“, - sakė D. Trumpas.

Vienam žurnalistui oro uoste paklausus D. Trumpo, ar jis ką nors žino apie šią sumą, prezidentas atsakė: „Ne, nežinau.“

Šiuo teiginiu iškart suabejojo S. Daniels advokatas Michaelas Avenatti.

„Labai tikimės įvertinti, kiek tikras yra pono Trumpo apsimestinis nežinojimas apie 130 tūkst. dolerių sumą“, – paskelbė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

„Istorija mus moko, kad viena yra meluoti žiniasklaidai, ir visiškai kas kita – tą daryti davus priesaiką“, – pridūrė teisininkas.

Prezidentas lig šiol viešai nekalbėjo apie šiuos kaltinimus ir nuolat ignoruodavo žurnalistų klausimus apie skandalą, jau keletą mėnesių persekiojantį Baltuosius rūmus.

S. Daniels siekia, kad teismas pripažintų negaliojančiu jos pasirašytą „tylos susitarimas“, kadangi D. Trumpo parašo po dokumentu esą nėra. Prezidento ketvirtadienį padaryti komentarai tokį teiginį, panašu, patvirtintų.

Tokiais susitarimais, nors jie yra teisėti, įtakingi vyrai dažnai naudodavosi norėdami nuslėpti romanus, priekabiavimą darbo vietoje ar net įtariamą lytinį išnaudojimą.

S. Daniels taip pareiškė M. Cohenui ieškinį dėl šmeižto ir siekia, kad prezidentas duotų parodymus prisiekus.

Pirmoji šalies ponia kol kas viešai nereagavo, bet jos atstovė Stephanie Grisham (Stefani Grišam) paragino rodyti pagarbą.

„Nors žinau, kad žiniasklaida mėgaujasi spėlionėmis ir nešvankiais gandais, norėčiau priminti apie nepilnametį vaiką, kurio vardo neturėtų būti naujienose, kai įmanoma“, – tinkle „Twitter“ parašė atstovė.