„Džiaugiuosi, kad šį projektą pradėjome lypdyti nuo pamatų, nuo to, kas svarbiausia – puiki komanda, gera aura, sąžiningumas, skaidrumas. O fasadas dar keisis daugelį kartu ir, tikiuosi, pamažu išpildysime „pirmojo“ pažadą – būti geriausiu“, - sako žurnalo redaktorė Dovilė Ilevičiūtė.

„Londonietės“ internetinė versija (www.londoniete.lt) oficialiai startavo šių metų vasarą. „Lithuanian Media and Investments Ltd“ kompanijai priklausančiame portale, o dabar ir žurnale pateikiamos naujienos, patarimai ieškantiems darbo ir būsto Anglijoje, supažindinama su britiškomis tradicijomis, kultūra bei papročiais, aprašomos lankytinos vietos ir siūlomos laisvalaikio pramogos.

Kaip prasitarė D.Ilevičiūtė, kompanija ruošia ir kelis bendrus projektus su britų žiniasklaida. „Detalių kol kas atskleisti dar negaliu, - sako ji. - Tačiau esu įsitikinusi, kad tik bendradarbiaudami su angliškomis kompanijomis, britų žiniasklaidos atstovais, garsinsime Lietuvos vardą, o tuo pačiu plėsime ir lietuvių akiratį“.

Leidinys skirtas ne tik moterims. „Kaip iki skausmo žinomoje reklamoje: subalansuota moterims, bet tinka ir vyrams, - juokauja ji. – Manau, visiems bus įdomu sužinoti, kad Trafalgaro aikštė, toli gražu, nėra pati įdomiausia vieta Londone. Ką parodyti į svečius atvykusiems draugams, šeimai, kur nueiti į pasimatymą, kokią parodą aplankyti, kokios verslo taisyklės galioja Anglijoje – visa tai ir dar daugiau bus aprašoma „Londonietėje“.

Neoficialiais duomenimis Londone gyvena ir dirba daugiau nei 100 000 lietuvių. Visoje Jungtinėje Karalystėje jų yra virš 200 000. „Londonietės“ idėja susidomėjo ir projektui talkina „Anglia Business Resources Ltd“ kompanija. Jos direktorius James Alaistar Crawford Banks tvirtina, kad naujos, integraciją ir šalių bendradarbiavimą skatinančios organizacijos Anglijoje ypač palaikomos.

„Trumpam pamirškime lietuvišką kuklumą, - sako pirmojo lietuviško gyvenimo būdo žurnalo JK redaktorė. – Antras numeris jau netrukus. Ir šį kartą – tikrai geresnis”. 64 puslapių “Londonietė” kainuoja £2.95 ir platinama 10 000 egzempliorių tiražu. Žurnalą spausdina žinoma JK kompanija SP LITHO Ltd.