Apie renginį plačiau – su rinkimų organizatore, „artcity24“ įkūrėja Diana Darbutiene.

– Diana, kaip kilo idėja surengti tokio pobūdžio renginį?

– Kaip sakė Platonas, gėrio ir grožio idėja yra aukščiausia idėjų viršūnė. Platono filosofijoje grožio objektas – ne konkretūs dalykai, kaip, pavyzdžiui, graži mergina ar auksu tviskanti karūna. Pasak Platono, šių dalykų grožis santykinis ir praeinantis. Prisiminkime, kad Platono filosofijoje gražių daiktų samprata šiek tiek skiriasi. Jam svarbiausia amžinas ir nepriklausomas grožis. Būtent tą, amžiną, nekintantį protu suvokiamą grožį Platonas ir vadina grožio idėja.

Praėjusiais metais surengus madų parodą „Stiliaus takeliu“ ir pristačius Lietuvos kūrėjų darbus, natūraliai kilo idėja grožį sujungti su „gyvu“ grožiu, t.y. pasitelkus Lietuvos kūrėjų darbus iškelti moters grožį. Visi žinome, kad mūsų tauta garsi ne tik alumi, krepšiniu, gražiomis moterimis, bet ir nepaprastai talentingais, kūrybingais meno žmonėmis. Veliame, mezgame, neriame, siuvame, drožiame ir ko tik mes nedarome, bet esame drovūs ir ne visada sugebame pristatyti, parodyti, atskleisti savo kūrybos vaisius. Todėl, norėdami padėti atskleisti lietuvių kūrybą, organizuojame renginį „Misis lietuvė Čikagoje“. Lietuvės moters grožį įpinsime į lietuvių menininkų kuriamą grožį.

– Kokia renginio vizija, kada jį planuojate?

– Vizija, kaip jau ir minėjau, – supinti moters ir meno grožį į vieną visumą ir tai perteikti subtiliai, linksmai. Tai misis rinkimų ir madų šou derinys bei tautinio paveldo pateikimas šiam laikmečiui. Šio renginio lygio kartelę esame užkėlę gana aukštai, stengsimės šiek tiek išeiti iš suformuoto standarto ribų, pateikti renginį originaliai, įsimintinai, šiltai. Galiu paminėti tik tiek, kad šiuos nuotaikingus rinkimus ves žymus renginių vedėjas, specialiai atvykęs iš Lietuvos. Šie rinkimai bus naujas vėjas Čikagos lietuvių padangėje. Renginys vyks balandžio viduryje, tiksli data ir vieta dar tikslinama ir bus paskelbta vasario-kovo mėnesį.

– Nuo ko pradėsite organizuoti renginį, kada vyks moterų atranka?

– Visų pirma norime surinkti moteris, norinčias dalyvauti ir atstovauti mūsų tautai. Tai nebus labai įtempta kova dėl grožio, jaunystės ar karūnos, nemažas dėmesys bus koncentruojamas lietuvių menininkų kūrinių, lengvai ir linksmai pateikiamų per moters grožį, pristatymui. Darysime taip, kad pralaimėjusiųjų nebūtų. Pirmiausia renginyje norinčios dalyvauti moterys turės užpildyti anketą, užsiregistruoti tiesiogiai elektroniniu paštu diana@artcity24.com, o „Facebook“ tinklalapyje artcity24 bus galima sekti įvykius, rašyti pastabas, žinutes, komentarus. Ypač griežtos atrankos nebus, dalyvauti galės visos – vienos kaip misis dalyvės, kitos kaip modeliai. Dalyvių anketų lauksime iki vasario pabaigos.

– O kaip dėl amžiaus cenzo dalyvaujančioms?

– Lauktume visų ištekėjusių moterų apytiksliai nuo 25 iki 45 metų, kurios nebijo parodyti savęs.

– Ko dalyvaujančios moterys turėtų tikėtis iš šio renginio?

– Visų pirma jos įgaus daugiau pasitikėjimo. Dažnai mes, lietuvės, esame per daug kuklios ir nepasitikinčios savimi, taigi norime tą mitą sunaikinti, pradėti džiaugtis savo kilme, grožiu ir nebijoti jo parodyti kitiems. Moterys bus mokomos choreografijos, grakščios eisenos, nugalėti savo ir scenos baimę. Taip pat gaus dovanų, vertingų pamokų, gerų, neišdildomų emocijų.

– Ar moterys turės pasirodyti su bikiniais ir demonstruoti savo talentus, kaip įprasta tokio pobūdžio renginiuose?

– Viskas bus daug subtiliau ir paprasčiau. Bikiniai bus, bet ne tokie, kaip mes įsivaizduojame, tai bus paslėpta šilke, kuris taip pat bus sukurtas mūsų menininkų. Talentų demonstruoti nereikės, užteks klausimų ir atsakymų.

– Kas dalyvaus programoje, ar jau žinote?

– Taip, kaip jau minėjau, renginio vedėjas, kuris turi nemažą praktiką tokio pobūdžio renginiuose, atvyks iš Lietuvos. Be to, planuojame įtraukti muzikantus, šokėjus, dainininkus ir kitus talentus, kurie stebins bei kurs nuostabią atmosferą renginio metu.

– Ar turėsite renginio rėmėjų?

– Tikrai taip, be jų renginys sunkiai įsivaizduojamas. Jie bus visapusiškai reklamuojami tiek per spaudą, tiek renginio metu. Be to, ir patys būsime rėmėjais.

– Gal jau žinote, kokie menininkai pristatys savo darbus?

– Iki smulkių detalių pasakyti negaliu, bet tai bus vietiniai bei atvykę iš Lietuvos kūrėjai, norintys ir galintys parodyti savo kūrybą. Galiu atskleisti vieną mažą paslaptį, kad kiekvienai moteriai atskiras dizaineris sukurs po įspūdingą rankų darbo vakarinę suknelę.

– Kiek prisimenu, „Stiliaus takelio“ staigmena buvo žymus baleto teatro šokėjas. Kaip planuojate nustebinti žiūrovus šiame renginyje?

– Manome, pats renginys jau bus staigmena, tai gėrio ir grožio fiesta, kurioje staigmenų tikrai netrūks. Ir be to, kokia būtų staigmena, jei ją atskleistume.

– Kada ir kur pradėsite prekiauti bilietais?

– Vasario mėnesį pasirodys skelbimai, plakatai, kovą pradėsime prekiauti ir bilietais.

– Misis konkursai neapsieina be komisijos...

– Be abejo, tai bus nusipelnę meno žmonės, nusimanantys apie grožį bei galintys tai vertinti.

– Ką pasakytumėte toms, kurios įsivaizduoja esančios „5 kilogramais sunkesnės ar 9 centimetrais žemesnės“?

– Čia mūsų vizijos padariniai, todėl mes ir netobuli, kad save tokius įsivaizduojame. Dažnai žmogus ir nebūdamas gražus traukia aplinkinius kaip magnetas, tai jo vidinė švara ir harmonija su pasauliu. Ar galima pasakyti, kad jis negražus ar netobulas. Daugiau pasitikėjimo ir tikėjimo mums trūksta, o ne grožio. Nemanau, jog visos Holivudo žvaigždės yra gražuolės, o ir grožio sąvoka skirtinga, todėl sakau, kad nereikia žmonių skirstyti, visi savaip gražūs ir turtingi. Svarbu surasti ir suprasti save, pamilti tokį, koks esi, tada nebus gėda ir kitiems pasirodyti.

Norinčios dalyvauti Misis lietuvė Čikagoje rinkimuose kviečiamos registruotis el. paštu diana@artcity24.com ir atsiųsti tokius anketinius duomenis:

Vardas, pavardė
Gimimo data
Adresas
Gyvenamoji vieta
Tel. numeris
Elektroninis paštas
Šeimyninė padėtis
Dvi nuotraukos