-
Kaip kilo mintis Dubline suburti Baltijos šalių menininkus?

- Apie tai svarsčiau ganėtinai ilgai. Norėjosi sukviesti į vieną vietą meną vertinančią publiką, taip pat apsikeisti idėjomis su kitais Baltijos kraštų menininkais: rodyti jų kūrybą, plėsti bendraminčių būrį, skleisti kultūrą.

Tam pasirinkome patogią vietą - "The Hub" klubą centrinėje Dublino dalyje, Temple Bar rajone, kur vyksta svarbiausias kultūrinis miesto gyvenimas.

- Ar šie renginiai vyks reguliariai?

- Kol kas "Baltic Culture Club" susitikimus rengsime kas mėnesį. Vėliau matysime, renginių dažnumas priklausys nuo to, kiek jie bus reikalingi publikai.

- Kokie vakarėliai jau numatyti?

- Artimiausiu metu norėčiau pakviesti poetus, aktorius ir muzikantus iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos. Tačiau pirmiausia noriu, kad šio klubo veikla įsisiūbuotų ir nenumirtų po pirmojo renginio.

- Ar klube laukiami visi norintys pasirodyti menininkai?

- Klubas bus atviras visiems - ir profesionalams, ir mėgėjams - tai reiškia, kad menas čia turėtų vienyti meno kūrėjus ir jo gerbėjus. Tai jokiu būdu nebus uždaras menininkų klubas, o visuomenei atviri kultūriniai, meniniai ir pramoginiai renginiai.

- Kokiai publikai tai skiriama?

- Kadangi renginių tikslas - rodyti visų Baltijos krašto šalių kultūrą ir meną, todėl labai lauksime ir šių šalių publikos, ir smalsių kitų pasaulio šalių piliečių.

- Ar specialiai vaikams ką nors planuojate?

- Dauguma "Baltic Culture Club" susitikimų skirti tik asmenims nuo aštuoniolikos metų, tačiau jau mąstome ir apie jaunesnius žiūrovus, jiems tinkamus renginius.

- Ar juntamas susidomėjimas klubo veikla?

- Susidomėjimas yra tikrai pakankamas ir viršija mano lūkesčius. Pastebėjau, kad dėmesys didėja kartu su kiekviena nauja idėja, nes iš pradžių planavau, kad turėtų vykti tik kameriniai renginiai, kurie skirti nedideliam meno gerbėjų būriui, o dabar matau, kad klubo siekiai yra aktualūs ir, matyt, idėja įgyvendinama tinkamu laiku.

- Kiek kainuos bilietas į šiuos renginius?

- Bilietų kaina bus skirtinga - nuo 7 iki 20 eurų, kaina kis atsižvelgiant į kiekvieno "Baltic Culture Club" renginio mastą ir biudžeto dydį.

- Nejaučiate rizikos? O jei nebūsite populiarūs?

- Manau, kad žiūrovų dėmesį reikia užsitarnauti kokybišku estetiniu renginiu. Tai ir stengiamės daryti jau nuo ketvirtadienio vakarą įvykusio klubo atidarymo koncerto. Labai noriu pakviesti visus žmones, prijaučiančius vienai ar kitai meno sferai ir vertinančius originalią kūrybą į "Baltic Culture Club", kartu atsivesti ir savo smalsius draugus.