Anot URM, rekonstrukcijos imtasi todėl, kad pastatas, kuriame šiuo metu įsikūrusi ambasada, yra blogos būklės, neatitinka Šengeno acquis reikalavimų bei ambasados poreikių, tačiau jį pertvarkyti ekonomiškai neapsimoka.

Pasak ministerijos, ambasados Konsulinis skyrius įrengtas pastato rūsyje, patalpos yra ankštos, jų didinti nėra galimybių. Į priimamąjį nusileidžiama siaurais stačiais laiptais, kurie yra nepatogūs į ambasadą atvykstantiems piliečiams su mažais vaikais bei nepritaikyti žmonėms su negalia.

Todėl nuspręsta ieškoti kitų patalpų, atitinkančių ambasados reikmes, 2007 metais įsigytas naujas pastatas. 2008 metais parengtas šių patalpų pritaikymo ambasadai projektas, Lietuvos Vyriausybės nutarimu naujasis pastatas įtrauktas į Atnaujinamo valstybės nekilnojamojo turto sąrašą.

URM teigimu, rekonstravimo darbų kaštus numatyta padengti pardavus dabartinį ambasados pastatą.

Lietuvos ambasados pastatą Londone rekonstruos Panevėžio statybos trestas. Pagal sudarytą rekonstravimo darbų susitarimą, bendrovė įsipareigojo darbus atlikti per 12 mėnesių.

Ambasados rekonstrukcijai Turto bankas skolinsis iš Vyriausybės 12 mln. litų. Vyriausybė dėl paskolos iš valstybės vardu pasiskolintų lėšų spręs posėdyje trečiadienį.

Lietuvos ambasados Londone naujojo pastato rekonstrukcijos darbai pradėti šių metų rugsėjo mėnesį.

"Iki šiol visi numatyti darbai atlikti, tikimasi, kad rekonstrukcija bus baigta laiku", - teigia ministerija.

Kadangi rekonstruojamos 2007 metais įsigyto pastato patalpos, ambasada ir toliau vykdo savo funkcijas senosiose patalpose. Į naujas patalpas bus keliamasi po rekonstrukcijos, kurių pabaiga planuojama 2011 metų rugsėjo mėnesį.