Parmaras Gursharanjitas Singhas su savo 33-ejų metų amžiaus sutuoktine Giedre Vaškyte atostogavo Mamunagau saloje įsikūrusiame viešbutyje „Intercontinental Resort“, skelbia khaleejtimes.com. Vasario 13 d. popietę moteris pradingo be pėdsakų. Kanados pilietybę turinti G. Vaškytė buvo aštuntą mėnesį nėščia ir turėjo gimdyti kovą.

„Kartu ilsėjomės prie baseino, ir maždaug 15.30 val. ji pasakė einanti trumpam pasimaudyti jūroje. Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad taip prasidės siaubinga tragedija“, – „Khaleej Times“ sakė įmonių Dubajuje ir Kanadoje turintis P. G. Singhas.

„Praėjo daugiau nei devynios dienos, tačiau vietos valdžios institucijos nepateikė jokių atsakymų. Dabar jie liovėsi jos ieškoti. Nežinau, ar ji nuskendo, ar buvo pagrobta, o gal kas nors ją sužalojo. Man reikia atsakymų“, – tvirtino sielvarto apimtas vyras.

Vasario 12 d. pora nuskrido į Maldyvus – tarp turistų nepaprastai populiarią vietą atostogauti, nes šiose salose apribojimai dėl koronaviruso nėra tokie griežti, todėl galima saugiai pabėgti nuo siaučiančios pandemijos. Deja, atostogos paplūdimyje netrukus virto tragedija, kai P. G. Singhas neberado savo žmonos penkių žvaigždučių kurorto teritorijoje.

„Parėjau į mūsų vilą prie baseino ir užsnūdau. Kai prabudau apie 18.30 val., jos nebuvo. Paskambinau į viešbučio registratūrą ir pasiteiravau, tačiau man atsakė, kad jos niekas nematė“, – nurodė verslininkas.

Vyrą apėmė panika ir jis informavo kurorto vadovybę. Buvo pradėta G. Vaškytės paieška. P. G. Singho teigimu, kitą dieną jis pranešė apie žmonos dingimą Maldyvuose esančiai R. Meedhoo policijos nuovadai. Nepaisant savaitę trukusios paieškos, kurioje dalyvavo policininkai, pakrančių sargyba ir viešbučio personalas, nebuvo aptikta jokių G. Vaškytės pėdsakų.

Maldyvų policija įtaria, kad moteris nuskendo jūroje. „Turime tvirtų įrodymų manyti, jog ji nuskendo nardydama su vamzdeliu netoli paplūdimio. Neturime jokių užuominų galvoti priešingai“, – „Khaleej Times“ paaiškino policijos nuovados inspektorius Aslamas Mohamedas.

Taip pat jis sakė, kad Maldyvų nacionalinių gynybos pajėgų pakrančių sargyba pradėjo paieškos ir gelbėjimo operaciją, kai tik gavo pranešimą apie dingusią moterį, ir ieškojo „be pertraukos penkias dienas“, įskaitant paiešką iš oro, jūros paviršiuje ir po vandeniu.

Inspektorius pranešė, kad nors tyrimas dar nenutrauktas, po nesėkmingos paieškos nebuvo nė trupučio pasistūmėta į priekį.

„Neatsirado jokių naujų įrodymų, bet vis dar tikimės ją rasti gyvą ir sveiką. Tiesa, tokia tikimybė mažėja sulig kiekviena diena“, – pridūrė A. Mohamedas.

Viešbučio „Intercontinental Resort“ atstovai patvirtino incidentą ir teigė artimai bendradarbiaujantys su valdžios institucijomis bei darantys viską, ką gali, kad padėtų svečio šeimai.

Sukrėstas P. G. Singhas ir jo šeimos nariai mano, jog valdžios institucijos turėtų labiau pasistengti, kad išsiaiškintų tiesą apie G. Vaškytės dingimą.

„Ji puikiai moka plaukti, sportuoja. Kaip ji galėjo nuskęsti sekliuose Maldyvų vandenyse. Net jeigu nuskendo, po kelių dienų kūnas turėjo iškilti į paviršių“, – „Khaleej Times“ sakė artimas šeimos bičiulis Uday Singhas.

„Siaubinga. Juk ji nėščia. Manome, kad ją pagrobė piratai arba kas nors kitas. Tokių nusikaltimų Maldyvuose pasitaiko dažnai. Štai kodėl siūlome 100 tūkst. JAV dolerių bet kuriam asmeniui, galinčiam suteikti naudingos informacijos ar padėti ją surasti“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (475)