Oficiali statistika rodo, kad per praėjusius metus Lietuvoje savo noru iš gyvenimo pasitraukė beveik tūkstantis žmonių, lyginant santykį su šalies gyventojų skaičiumi tai milžiniško dydžio rodiklis, pagal kurį vis dar esame tarp pirmaujančių Europoje.

Būtent į tai siekiama atkreipti dėmesį šiemetinio Lietuvos prekybos rūmų Jungtinėje Karalystėje (LCCUK) labdaros pokylio metu.

Jo metu surinktos lėšos bus paaukotos „Jaunimo linijai“ – organizacijai, kurios savanoriai teikia emocinę paramą blogų minčių kamuojamiems žmonėms.

„Ši juodoji statistika nesikeičia jau metų metus, o tai parodo, jog problema iš esmės nesprendžiama, situacija nesikeičia. Todėl reikia padėti tiems, kurie su savižudybėmis kovoja efektyviausiai.
Tikime ir tikimės, jog artimoje ateityje padėtis pagerės“, – sako LCCUK prezidentas Egonas Jakimavičius.

Jungtinėje Karalystėje veikiančius Lietuvos verslininkus vienijantys LCCUK į lapkričio 6-ąją Londone, Dorčesterio viešbutyje vyksiantį renginį kviečia visus, neabejingus socialinėms problemoms Lietuvoje ir bent minimaliai galinčius prisidėti prie jų sprendimo.

Nuo 1991 metų veikianti „Jaunimo linija“ teikia emocinę paramą telefonu bei elektroniniais laiškais.

Neabejojama, jog vienas iš geriausių būdų padėti apie savižudybę galvojančiam žmogui yra atviras pokalbis su juo. Oraganizacijoje ištisą parą apie 250 savanorių dirba neatlygintinai, tačiau efektyvesniai pagalbai suteikti trūksta techninių galimybių – šiuo metu turimos priemonės leidžia atsiliepti tik į vieną iš 7 skambučių.

„Siekiame, kad galėtume atsiliepti į bent 1 iš 3 skambučių“, – teigia „Jaunimo linijos“ atstovai.
Tikimasi, jog labdaros pokylio metu surinktos lėšos organizacijai padės siekti užsibrėžto tikslo.

Renginys šiemet taip pat skirtas paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25 metų sukaktį, tad tarp garbės svečių bus pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis.