Šventės organizatoriai pasirūpino ne tik įvairia ir nuotaikinga programa, bet (kadangi renginys laukė ilgas) ir sočiais užkandžiais – salėje veikiančiame kioskelyje kvapais susirinkusiuosius viliojo karšti cepelinai bei čeburekai. Tiesa, vienam garsiam atidarymo šventės svečiui šios lietuviškos vaišės į gera neišėjo.

T. Baker apsunko nuo vaišių

Britanijos lietuvių krepšinio lygos antrojo sezono atidaryme dalyvavęs garsus kamuolio virtuozas Tommy Baker buvo šiek tiek prastesnės formos nei paprastai – koją pasirodymų metu jam kišo skrandį apsunkinę lietuviški patiekalai, kuriais Tommy vaišinosi prieš šventės pradžią.

Visgi Tommy šou tautiečiai liko sužavėti, ir net tada, kai kelis kartus kamuolys ne laiku išsprūsdavo iš jo rankų, publika ploti imdavo tik garsiau – taip parodydama supratimą ir palaikymą, o T. Baker, buvo matyti, toks mūsų, lietuvių, priėmimas buvo malonus ir teikė pasitikėjimo.

Susirinkusieji į šventės atidarymą progą pamatyti, ką sugeba kamuolio virtuozas, turėjo tris kartus. Vieno pasirodymo metu šiltai ir betarpiškai su žiūrovais Tommy į savo šou įtraukė ir mažąjį krepšinio gerbėją.

Kas bendro tarp krepšinio ir rinkimų?

Praėjusio BLKL sezono metu dėl čempionės vardo rungėsi dešimt, šiais metais varžysis trylika komandų. Atidarymo šventės metu pristatyta vienuolika, kadangi dvi atvykti dėl įtempto darbų grafiko negalėjo. Lydimos trenerių ir BLKL šokėjų salėje pasirodė „Kailiai“, „Gintaras“, „Smiltė“, „Kaunas“, „Tornado“, „Baltic staff“, „Lituanica“, „Property“, „Vector“, „Excelcare“, „Vilkai“.

Visus dalyvius ir svečius pasveikino BLKL iniciatorius K. Dobrovolskis, laidos „Krepšinio pasaulyje“ redaktorius Vidas Mačiulis. Ambasados patarėjas Ernestas Grabažis, palinkėjęs sportininkams sėkmės nuo savęs, perskaitė vieno didžiausių krepšinio fanų Jo Ekscelencijos Vygaudo Ušacko sveikinimo laišką, kuriame ambasadorius ragino nepamiršti artėjančių rinkimų. „Mielieji, ar žinoto, kas bendro tarp krepšinio ir artėjančių rinkimų? – kreipėsi laiške ambasadorius. – Ir krepšiniui, ir rinkimams reikia jūsų rankų“.

Po iškilmingos dalies vyko tradiciniai baudų, tritaškių metimo, dėjimo į krepšį konkursai. Pertraukėlių metų žiūrovus linksmino Londono folklorinis ansamblis „Saduto“, BLKL šokėjos, gatvės šokių grupė „Plasma UK“, žiūrovus nustebino per salę praskriejęs š BLKL simbolis - Betmeno antrininkas, pasipuošęs BLKL simbolika, kuris, anot organizatorių, gražus bei stiprus komandas lydės iki finalo.

V. Mačiulis pažadą ištesėjo

Praėjusio sezono atidaryme ir finalinėse varžybose A. Sabonio taurei laimėti dalyvavęs laidos „Krepšinio pasaulyje“ redaktorius Vidas Mačiulis, kaip ir žadėjo, į antrojo sezono pradžios šventę atvežė ką tik išleistą pirmąją kompaktinę plokštelę (iš serijos „Auksinė krepšinio kolekcija“) „Londonas. BLKL. Palaimino Arvydas Sabonis“. 110 minučių trunkantys dokumentiniai kadrai primena svarbiausias praėjusio sezono akimirkas bei liudija, kad ir toli nuo gimtinės lietuviai puoselėja krepšinį.

Kompaktinėje plokštelėje yra pirmoje sezono atidarymo šventėje dalyvavusio ambasadoriaus Vygaudo Ušacko ir jo sūnaus Raimundo, lietuviškos parapijos Londone klebono Petro Tverijono, krepšininkų Arvydo Sabonio bei Algimanto Baziuko, BLKL iniciatoriaus Kęstučio Dobrovolskio interviu.

Linkėjimai nuo Krepšinio federacijos prezidento

V. Mačiulis kompaktinėje plokštelėje į Londoną atvežė ir Krepšinio federacijos prezidento Vlado Garasto palinkėjimus antrojo sezono atidarymo proga. „Džiaugiuosi, kad tautiečiai puoselėja krepšinio tradicijas ir toli nuo namų, - įrašytame interviu sako V. Garastas. – Žinau, kad lietuviai siekia patekti į Britanijos čempionatą, ir jiems to linkiu. Ten patekę jie populiarintų mūsų krepšinį ir garsintų Lietuvos vardą.

Džiaugiuosi jų iniciatyva, organizuotumu. Suprantu, kad daryti tai, ką jie daro, yra labai sudėtinga, nes ten nėra profesionalių krepšininkų - visi dirba ir krepšinį žaidžia laisvu nuo darbo metu. Todėl žaviuosi jų kūrybine jėga. Jeigu kas nors anksčiau man būtų pasakęs, kad Britanijoje bus lietuvių krepšinio lyga, būčiau pasakęs, kad tai turbūt sapnas“.

Ar pasirodys antroji kompaktinė plokštelė iš BLKL gyvenimo, V. Mačiulis nėra tikras. Ši, trečioji, laidos „krepšinio pasaulyje“ redaktoriaus viešnagė Londone gali būti paskutinė dėl naująjį televizijos sezoną padaugėsiančių darbų. Tačiau žurnalistas patikino, kad visas geras naujienas iš Londono savo laidoje praneš.

Pirmosios antrojo BLKL sezono rungtynės startavo sekmadienį, rugsėjo 7-ąją. Kitų varžybų grafiką galite rasti adresu: www.gintaras.co.uk