Kovo 16 d. Purcell Room, Southbank centre Loreta Juodkaitė, Tautvilas Gura ir Marjorie Kellen rodys vieną naujausių savo darbų – šokio spektaklį „Malda smėlyje“.

Loreta Juodkaitė taip pat dalyvavo keturias dienas trukusiose šiuolaikinio šokio choreografų dirbtuvėse, kurioms vadovavo britų choreografas Jonathanas Burrowsas.

"Malda smėlyje“ yra Vilniaus Menų spaustuvės prodiusuotas šiuolaikinio šokio spektaklis, įkvėptas tradicinės turkų muzikos bei kultūros. Tai sakralus ir rituališkas kūrinys, pulsuojantis choreografei Loretai Juodkaitei būdinga energija.

Spektaklis buvo ruošiamas ne vienerius metus: 2008 m. festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ buvo pristatytas eskizas „Miniatiūros pagal turkų ir kurdų tradicinę muziką“, kurį šokio kritikai vadino „reto grožio ir meninio paveikumo eskizu“ bei „festivalio gardėsiu“ (Ingrida Gerbutavičiūtė, „7 meno dienos“). Publikos ovacijos ir kritikų atsiliepimai įkvėpė kūrėją toliau plėtoti šį kūrinį, jo premjera įvyko paskutinę 2009-ųjų metų dieną. „Malda smėlyje“ – tai aistra, energija ir saulės karščiu dvelkiantis spektaklis.

Kovo 16 d. 19.45 Purcell Room at Queen Elizabeth Hall, Southbank Centre, London SE1 8XX. Bilietai - £13, festivalio leidimas trims dienoms - £30.

Daugiau informacijos: http://www.southbankcentre.co.uk/series/danceunion.