V. Landsbergis susitiks su britų Parlamento Lordų Rūmų nariais Lordu Dykesu ir Lordu Juddu ir su Bendruomenių Rūmų nariais Rokeriu Berry, Adamu Holloway, Charlesu Hendry, Peteriu Luffu ir kitais.

Sąjūdžio dvidešimtmečiui paminėti Jungtinės Karalystės parlamente vyks iškilmingas priėmimas, kuriame dalyvaus britų parlamentarai, žiniasklaidos atstovai, lietuvių visuomeninių organizacijų – Jungtinės Karalystės lietuvių sąjungos, Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjungos, Londono Sičio lietuvių klubo, Jungtinės Karalystės lietuvių komercijos rūmų nariai, Britų lietuvių sąjungos nariai, lietuviškų mokyklų Jungtinėje Karalystėje mokytojai ir mokiniai.

V. Landsbergis taip pat skaitys paskaitą Lietuvos ambasados ir britų Europos Atlanto grupės rengiamame iškilmingame minėjime.

Minint Sąjūdžio dvidešimtmetį V. Landsbergis taip pat lankėsi Suomijoje, Latvijoje ir Italijoje. Helsinkio universitete gegužės 23 dieną Europos Parlamento narys skaitė paskaitą „Lietuvos Sąjūdis ir dainuojanti revoliucija“, ta pačia proga universitete buvo atidaryta paroda „Lietuvos kelias į Nepriklausomybę.“

Rygoje balandžio 29 Latvijos parlamentarams, diplomatams ir studentams V.Landsbergis skaitė pranešimą „Baltijos laisvė ir sesių vienybė“. Lietuvių Šv. Kazimiero kolegijoje Romoje balandžio 19 dieną profesorius susitiko su lietuvių bendruomenės nariais, „Magna carta“ centre Italijos politikams, diplomatams ir žurnalistams skaitė pranešimą „Europa: pakilimas ar nuopuolis“.

Lietuvos ambasada Moldovoje birželio 5-6 dienomis rengia susitikimą su Moldovos parlamento pirmininko pavaduotoju Jurijumi Rosca ir kitais Moldovos visuomenės veikėjais, kurie palaikė glaudžius ryšius su Sąjūdžiu, dažnai lankydavosi Lietuvoje, vežė iš Lietuvos į Moldovą Sąjūdžio literatūrą ir pan. Į renginį kviečiami ir lietuvių bendruomenės nariai.

Ispanijoje birželio 10 dieną Lietuvos ambasada Karaliaus Juano Carloso universitete Madride ketina surengti apskritojo stalo diskusiją, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimui. Diskusijoje dalyvaus Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius Raimundas Lopata.

Vengrijoje birželio 10 dieną Lietuvos ambasada kartu su lietuvių bendruomene rengs parodą, skirtą Sąjūdžio 20-mečiui.

Tarp 2008 metais vykstančių Baltijos šalių kultūros metų renginių Vokietijoje Sąjūdžio 20-mečiui paminėti birželio 13 dieną Stasi muziejuje Berlyne rengiama konferencija ,,Pokaris ir tremtis Lietuvoje“ ir atidaroma paroda „Karas po karo“ apie pokario rezistencinį judėjimą Lietuvoje.

Šiai progai taip pat skirta Erfurte atidaroma V. Juraičio dokumentinė fotografijų paroda ir J.Kazlausko paroda Berlyne apie lietuvių tremties vietas ,,Lietuviai Sibire“.

Sąjūdžio 20-metis taip pat bus paminėtas ir per ambasados kartu su lietuvių ir kitų Baltijos valstybių bendruomenėmis Vokietijoje organizuojamas Joninių šventes – Hamburge birželio 17 d., Berlyne birželio 20 d., Kuntelsau birželio 21 d.

Šia proga Lietuvos ambasadorius Azerbaidžane Kęstutis Kudzmanas Azerbaidžano prezidentui Ilhamui Alijevui įteiks tuometinio Azerbaidžano nacionalinio fronto spaudos, kuri buvo spausdinama Lietuvoje, archyvą.

Lietuvos ambasada Baltarusijoje rengia paskaitą Baltarusijos valstybinio universiteto Tarptautinių santykių fakulteto studentams.

Seinuose Sąjūdžio 20-metis bus minimas mokyklose ir „Lietuvių namuose“ – čia Lietuvos konsulatas rengia nuotraukų parodą.

Ukrainoje rengiamas susitikimas su Sąjūdžio rėmėjais Ukrainoje – intelektualais, visuomenės veikėjais, žurnalistais.

Lietuvos ambasadorius Švedijoje Remigijus Motuzas birželio 2 dieną susitiko su vyresniosios kartos lietuviais, gyvenančiais Švedijoje. Susitikime buvo aptarta Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio svarba atkuriant Lietuvos valstybingumą, lietuvių bendruomenės veikla rūpinantis lietuvybės išlaikymu ir siekiant svarbiausio tikslo – Lietuvos išlaisvinimo ir Nepriklausomybės atgavimo.

Lietuvos nuolatinė atstovybė prie Europos Tarybos kartu su Latvijos atstovybe birželio 23-27 dienomis rengia parodą „1918-2008 metų kronikos“. Paroda skirta Lietuvos Nepriklausomybės 90-mečiui ir Sąjūdžio 20-čiui paminėti.

Lietuvos ambasada Portugalijoje gegužės 31 dieną surengė susitikimą su šiuo metu steigiamos Lietuvių bendruomenės Portugalijoje iniciatyvinės grupės atstovais. Susitikime taip pat dalyvavo Estijos ambasadorius Portugalijoje Martas Tarmakas, kuris prieš 20 metų buvo aktyvus Estijos liaudies fronto narys ir palaikė glaudžius ryšius su Sąjūdžiu. Jo nuopelnai Lietuvos valstybei šiemet įvertinti Gedimino ordinu.

Lietuvos generalinio konsulato Kaliningrade iniciatyva Sąjūdžio 20-metis pasitinkamas Herkaus Manto paminklo maketų pristatymu Kaliningrado visuomenei. Imanuelio Kanto valstybiniame universitete vyks paskaitų ciklas „Baltų atgimimas“ (gegužės-birželio mėnesiais). Sąjūdžio 20-metis paminėtas ir „Poezijos pavasario“ Kaliningrade renginiuose gegužės 21 dieną.

Lietuvos ambasada Rusijoje Sąjūdžio metinėms balandžio 17 dieną skyrė muzikinį vakarą „Dedikacija Čiurlioniui“.