Policijos teigimu, šešerių metų amžiaus mergaitė plaukiojo baseine su 13-os metų broliuku ir 14-os metų pusbroliu viešbučio „Yarmouth Resort“ baseine. Maždaug 20.30 val. mergaitė paniro po vandeniu.

Broliui ir pusbroliui pavyko ištraukti mergaitę iš vandens. Policininkai atskleidė, kad mergaitė su šeima atvyko iš Prancūzijos, ir nė vienas šeimos narys nemoka anglų kalbos. Viešbučio darbuotojas Domantas Kairaitis suteikė pirmąją pagalbą ir sėkmingai atgaivino mergaitę prieš atvykstant pareigūnui.

D. Kairaitis sakė: „Dabar jaučiuosi gerai, bet prieš tai drebėjau, buvau išsigandęs.“

Lietuvis vasarą leidžią dirbdamas Cape Cod. Jis sakė, kad į registratūrą atbėgo moteris, šaukianti apie skęstantį vaiką. Pamatęs mergaitę, jis ėmė nervintis, tačiau nedvejojo ir iš karto pradėjo ją gaivinti.
„Mergaitė pravirko, ir supratau, kad jai viskas gerai“, – sakė jis.

Penktadienį policija išplatino pareiškimą: „Padedant vertėjams išsiaiškinome, kad suaugę mergaitės šeimos nariai netoli baseino apie 10 min. gamino maistą ant grotelių ir paliko mergaitę, vyresnįjį broliuką ir pusbrolį vienus.“

Mergaitė buvo nuvežta į Cape Cod ligoninę geros būklės ir praleido naktį stebima gydytojų.
„Jarmuto policijos nuovada nori pagirti paauglius už ryžtingus veiksmus ir viešbučio darbuotoją D. Kairaitį už išgelbėtą vaiko gyvybę.“

Nuovados viršininko pavaduotojas Stevenas Xiarhosas pridūrė: „Labai juo didžiuojamės, ir jis turėtų savimi didžiuotis.“