Premija už viso gyvenimo nuopelnus mokslui ir pasiekimus fizinių, biomedicinos ir technologijų mokslų srityse, už ilgametę aktyvią mokslinę veiklą ir pasiekimus okeanologijos kryptyje bei ypatingai vaisingą bendradarbiavimą su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis bei mokslininkais ir pagalbą užmezgant ryšius su užsienio mokslo institucijomis skirta okeanologui Vytautui Viktorui Klemui Delavero universiteto (JAV) Jūrų ir žemės studijų koledžo profesoriui emeritui.

Premija už pastarojo dešimtmečio pasiekimus humanitarinių ir socialinių mokslų srityje, už aktyvų Lietuvos kultūros, lituanistikos ir mokslo populiarinimą, už svarius mokslo pasiekimus bei pasiekimų sklaidą Lietuvoje bei pasaulyje skirta kalbininkui Giedriui Subačiui Ilinojaus universiteto (JAV) Slavų ir baltų kalbų ir literatūros departamento profesoriui.

Premija už pastarojo dešimtmečio pasiekimus fizinių, biomedicinos ir technologijos mokslų srityse, už ypatingai svarbius mokslo pasiekimus biomedicinos mokslų srityje ir vaisingą bendradarbiavimą su Lietuvos mokslininkais skirta biomedicinos mokslų atstovui Andriui Kazlauskui Harvardo universiteto Medicinos mokyklos (JAV) Šepeno (Schepens) akių mokslinių tyrimų instituto profesoriui, vyriausiam tyrėjui.

Premijų laureatai lapkričio 20 d. skaitys viešas paskaitas savo mokslinių tyrimų temomis:

Prof. Vytautas Viktoras Klemas „Nuotoliniai krantinių ekosistemų tyrimai“
Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto 101 auditorija, Naugarduko g. 24, Vilnius. Pradžia 14.00 val.

Prof. Giedrius Subačius „Lietuvių kalbos „ekspertai“ Rusijos imperijos tarnyboje: Dmitrijus Kaširinas, Zacharijus Liackis, Andrius Poidėnas (XIX amžiaus antroji pusė)“
Vilnius universiteto Filologijos fakultetas, Krėvės auditorija (118 aud.), Universiteto g. 5, Vilnius. Pradžia 13.00 val.

Prof. Andrius Kazlauskas „Augimo veiksnių įtaka proliferatyvioje vitreoretinopatijoje“
Vilniaus universiteto Santariškių klinikų Raudonoji salė, Santariškių g. 2, Vilnius. Pradžia 13.00 val.

Šiemet švietimo ir mokslo ministro sudarytai atrankos komisijai premijoms gauti buvo pateikta septyniolika kandidatų paraiškų.

Mokslo premijų tikslas – skatinti išeivijos mokslininkus puoselėti lietuvybę, siekti, kad jie garsintų Lietuvą, palaikytų glaudžius ryšius su Lietuvos mokslo bendruomene, aktyviai dalyvautų savo krašto lietuvių bendruomenių veikloje ir bendrose mokslo programose. Mokslo premijos dydis – 13 000 Lt (100 MGL).

Šios premijos yra teikiamos nuo 2007 m.