Šiam verslui jauna moteris tvirtino brendusi ilgai, tačiau galiausiai nusprendė jį pradėti. Kaip pati sako, „atsidūrus laiku ir vietoje“, jos svajonė po truputį virsta realybe.

– Esate visažistė. Kiek metų teko padirbėti grožio industrijoje, kol atidarėte savo saloną?

– Visažiste dirbti pradėjau dar būdama 17-os metų. Tad mano patirtis šioje sferoje – 11 metų. Tad, galima sakyti, prireikė vienuolikos metų, kad subręsčiau salonui Londone.

– Prieš ryžtantis tokiam svarbiam žingsniui baigėte šios srities studijas Anglijoje ar Lietuvoje? O gal visko išmokote pati?

Daivos makiažu papuošti modeliai puikuojasi žurnalų puslapiuose
– Makiažą daryti pradėjau dar mokykloje. Iš pradžių tai buvo tiesiog mano hobis, vėliau – papildomų pajamų šaltinis. Kol studijavau Dailės akademijoje, taip užsidirbdavau duonai.

Neturėjau jokio supratimo apie makiažą, jo tendencijas. Dariau, kaip man atrodė ir buvo gražu. Klientės buvo patenkintos mano darbu, rekomenduodavo mane, tad savaitgaliais darbavausi keliuose Vilniaus grožio salonuose ir man labai gerai sekėsi.

Vėliau buvau pastebėta ir gavau nuolatinį darbą naujoje „Make Up Store“ parduotuvėje. Būtent ten išmokau makiažo paslapčių.

Sėmiausi patirties ne tik iš žinomų Lietuvos visažistų, mūsų mokyti atvyko ir profesionalai iš Švedijos. Baigusi Dailės akademiją supratau, kad mano pašaukimas nėra grafikos dizainas. Norėjau būti visažiste.

Taip pat nenorėjau daryti makiažo „Olialia“ mergaitėms ar dirbti lietuviškuose žurnaluose, kurie mėgina atskleisti mados tendencijas. Man reikėjo kažko daugiau, ko negaliu gauti Lietuvoje. Svajojau apie „Vogue“, Londono, Niujorko ar Paryžiaus mados savaites. Internete susiradau geriausią grožio paslapčių mokyklą „Glauca Rossi“, kurioje dėsto tokie visažo ekspertai, kaip Charlotte Tilbury, Lisa Houghton, Linda Johansson ir daugelis kitų. Norėjau būti tarp jų, tad daug nemąsčiusi išvykau į Londoną.

– Ir kaip jums sekėsi?

– Pradžia buvo sunki, bet sėkminga. Įsikūriau Kensingtone, netrukus atvyko ir mano vaikinas, dabartinis vyras, kuris taip pat daug padėjo. Gerai nemokėdama kalbos įsidarbinau parduotuvėje „Superdrug“, kurioje dirbau grožio eksperte.

Labai stengiausi, tad per savaitę dirbdavau 60-70 valandų. Po pusmečio tapau vadybininke, prižiūrėjau aštuonias parduotuves Londono centre. Mane mokė „Loreal“, „Bourjois“, „Gosh“, „Rimmel“, „MaxFactor“, „Maybelline“ kompanijų specialistai, įgijau daug žinių ir patirties.

Svajonių mokslams baigti reikiamą sumą susitaupiau po beveik dvejų metų.

Kadangi studijos vyko kiekvieną darbo dieną, likti senajame darbe nebegalėjau. Bet nutariau padirbėti savaitgaliais padavėja, negalėjau sau leisti 3 mėnesius gyventi be jokių pajamų.

Išeinant iš darbo „Superdrug“ ir pasakius vadovams, kad dirbsiu padavėja, buvau palaikyta beprote.

– Kaip apskritai sumanėte įkurti nuosavą verslą svečioje šalyje?

Makiažą kitoms moterims verslininkė pradėjo daryti būdama vos 17-os, vėliau hobis išaugo į darbą
– Baigusi makiažo mokyklą dirbau laisvai samdoma visažiste. Tuo metu sužinojau, kad viena didelė Londono kirpėjų kompanija „Sanrizz“ ieško visažisto savo didžiausiam pasaulyje labdaros renginiui „Alternative Hair Show“, į kurį suvažiuoja garsiausi pasaulio kirpėjai.

Dalyvavau atrankoje ir iš daugybės kandidatų mane išrinko. Po renginio jau dvejus metus dirbu šioje kompanijoje, darydavau makiažą jų kirpėjų mokykloje. Vėliau pradėjau gauti privačių užsakymų makiažui ir makiažo pamokoms.

Tada supratau, kad tam man reikia vietos, nes klientų vis daugėjo. Taip ir gimė grožio salono ir makiažo mokyklos idėja.

– Sakoma, jaunas verslas pelną nešti pradeda geriausiu atveju po metų. Kaip nutiko jums, ar jau uždirbote pinigų sau?

– Be abejo, viskam reikia laiko. Londone taip pat. Saloną atidarėme vėlyvą rudenį, tad iš pradžių visus pinigus tenka investuoti į jį, įvairius apmokymus. Sau pinigų šiuo metu lieka tik būtiniausioms išlaidoms.

– Kiek pasiseka uždirbti turint savo grožio saloną, o į ką investuojate daugiausiai?

– Geriausia investicija – į save, todėl stengiuosi dalyvauti įvairiuose apmokymuose, seminaruose, parodose... Myliu savo darbą ne tik dėl to, kad man patinka jį atlikti, bet ir todėl, kad nuolat turiu galimybę išmokti ko nors naujo.

– Jūsų grožio salonas – gana prabangiame Knightsbridge rajone, kiek kainuoja tokioje vietoje įrengti grožio studiją?

– Kaip ir visur, pažintys daro savo. Atsidūriau tinkamoje vietoje tinkamu laiku. Dirbdama „Sanrizz“ savininkui užsiminiau, kad ieškau patalpų nuomai. Tuomet jau žinojau, kad jis turi patalpas ir būtent šiame rajone.

Pateikiau jam savo verslo planą, jam patiko idėja, taip gavau norimas patalpas. Anksčiau ten buvo kirpėjų mokykla, tad dalį interjero detalių ir baldų panaudojau savo salonui. Aišku, viską teko restauruoti, šį tą perdažyti, šį tą – remontuoti. Bet buvo labai įdomu, daug iššūkių ir veiklos. Labai daug padėjo ir mano vyras.

– Kokios paslaugos teikiamos jūsų salone ir kiek jos kainuoja?

Savo grožio saloną Daiva įrengė todėl, kad turėtų vietos priimti klientus bei mokyti makiažo paslapčių
– Salonas sujungtas su kirpykla. Pas mus teikiamos dermatologo paslaugos, daromi manikiūrai, pedikiūrai, masažai, depiliacija, veido plaukų šalinimas siūlu. Taip pat turime lazerio mašiną plaukų, kapiliarų, pigmentinių dėmių naikinimui.

Priauginame blakstienas, darome ilgalaikį makiažą bei kitas makiažo paslaugas. Mokome makiažo gudrybių, apmokome visažistus ir išduodame „Lord&Berry“ sertifikatus. Beje, bendradarbiaujame ir su Lietuvos kompanija „ODA“, pas mus galima įsigyti jų prekių.

Patyrusi dermatologė moko kosmetologus dirbti salonuose su šios kompanijos produkcija bei suteikia apmokymų sertifikatus. O kainos mūsų salone tikrai prieinamos.

– Minėjote, kad ne tik turite savo verslą, bet ir esate kelių kompanijų visažistė, su kuo dažniausiai tenka darbuotis?

– Taip, dar tebesu „Sanrizz“ ir „Lord&Berry“ visažistė. Darau makiažus kirpėjų pasirodymuose. Taip pat vedu makiažo pamokas, dirbu fotosesijose žurnalams bei naujų kolekcijų pristatymuose.

– Dabar jau žinote, kiek visko sutvarkyti reikia norint pradėti dirbti sau. Ar turėdama galimybę pradėtumėte viską iš naujo ir bandytumėte kurti nuosavą verslą?

– Žinoma! Tai – gyvenimiška patirtis, kurią būtina išbandyti. Svarbiausia – nebijoti žengti pirmąjį žingsnį į priekį. Kažką pradėti. Manau, daugiausiai žmonės būtent to ir bijo – permainų, rizikos. O jeigu kažkas nepavyks? Būtent dėl to ir verta kurti savo verslą. Visuomet tikėjau – jei svajonės negąsdina, jos nėra pakankamai didelės.

Darbas pasaulinio lygio kirpėjų šou – vienas iš Daivos užsiėmimų
– Sakoma, kad jaunas verslas – jo įkūrėjų kūdikis, suryjantis visą laiką. Ar jums lieka laiko sau, ką tuo metu veikiate?

– Šiuo metu dirbu 7 dienas per savaitę nuo ryto iki vėlyvo vakaro, bet tikrai nesiskundžiu, nes siekiu savo tikslo. Rytais bėgioju, užsiimu joga. Stengiuosi derintis prie savo vyro, kai jis turi laisvo laiko, kartu stengiamės praleisti jį turiningai.

Lankomės Londono miuzikluose, kurie tikrai nuostabūs, važinėjamės dviračiais, einame į kiną. Stengiamės nepamiršti ir atostogų, kasmet keliaujame slidinėti, kelis kartus per metus lankomės Lietuvoje. Ten liko šeima, draugai. Nepamirštame pasilepinti ir šiltuose kraštuose.

– Ar ketverius metus gyvendama Londone palaikote ryšius su čia gyvenančiais lietuviais, o gal atvirkščiai, jus supa tik britai?

– Mano vyras – lietuvis (juokiasi, aut. past.). Turiu kelias lietuves drauges, bet jų vyrai – kitataučiai. O mane supa žmonės iš įvairių pasaulio šalių. Dėl to man Londonas ir patinka – čia lengva užmegzti ryšį nepaisant tautybės.