Tačiau į saloną sugrįžusi lietuvė, kuri tikėjosi rasti savo augintinį švariu ir iššukuotu kailiuku, Simbą rado iki kaklo nuskustu kailiu. Salono darbuotojų paklaususi, kas nutiko, S. Ghuman išgirdo, kad nebuvo galima nieko kito padaryti kaip tik nuskusti Simbą, nes jo kailis buvo labai susivėlęs. Darbuotojai teigė esą laikęsi Karališkosios smurto prie gyvūnus prevencijos draugijos (RSPCA) patarimo.

Salono savininkė Gemma Barnett aiškino, kad Simbos kailis buvo taip smarkiai susivėlęs, kad jai neliko kito, kaip tik šunį nuskusti.

S. Ghuman sako dabar negalinti savo šuns vedžioti dieną, nes žmonės bado pirštais ir žiopso. Be to, matosi, kad pačiam šuniui trumputis kailis labai nepatinka.

„Mano mama prieš dvi savaites atsivedė jį namo ir vėliau nuvežė į saloną jį išmaudyti ir iššukuoti, – pasakojo S. Guman duktė Brigita Pritchett. – Jo kailis susivelia, nes jis mėgsta maudytis jūroje ir voliotis purve. Tačiau vieną dieną į jos duris pasibeldė RSPCA pareigūnas, nes salono šeimininkė mamą paskundė. Mama sutarė, kad atveš šunį sutvarkyti, tačiau atvažiavusi jo pasiimti rado jį nuskustą. Kailis buvo susivėlęs tik papilvėje ir šiek tiek ant kojų, todėl nesuprantu, kodėl jie jį visą nuskuto“.

„Simba pas mus buvo atvestas du kartus prieš man paskambinant į RSPCA. Sakiau jo šeimininkei abu kartus, kad šuns kailį reikia patrumpinti, nes jis veliasi. Ji sutiko sugrįžti, kad Simba būtų apkirptas. Mėginau kirpti mašinėlę, tačiau kailis buvo per storas. Todėl turėjau naudoti trumpesnę geležtę. Kailio trumpumas matosi tik todėl, kad šuo baltas. Jei jis būtų juodas, neatrodytų taip prastai. Turėjau jį nuskusti, nes kailis buvo baisiai susivėlęs“, – teisinosi salono savininkė.

RSPCA atstovas patvirtino, kad sulaukė skundo ir domisi šiuo atveju.