Čikagoje, nors buvo trečia valanda nakties, Nacionalinį diktantą rašė 16 entuziastų. Tuo metu į Vilniaus savivaldybę žmonės rinkosi dar ir po 11 val., kai Nacionalinis diktantas buvo pradėtas skaityti.

Rašiusieji sako, kad tekstas „Senolio pranašystė“ nebuvo sunkus, tačiau pripažįsta, kad galėjo privelti skyrybos klaidų.

Lietuvos gyventojai dalyvauti šiame konkurse galėjo kiekvienoje Lietuvos savivaldybėje arba namuose, o po pasaulį išsibarstę tautiečiai rinkosi Lietuvos atstovybėse užsienyje, bendruomenių ir lituanistinių mokyklėlių patalpose.

Taip pat šiais metais bus renkamas gražiausias lietuviškas žodis. Jį galėjo rinkti ne tik diktanto dalyviai, susirinkę savivaldybėse ar atstovybėse užsienyje. Gražiausią žodį rinks ir visi populiariausi Lietuvoje interneto portalai.

Originalų diktanto tekstą rengėjai išplatins pirmadienį. Jis pirmiausiai pasirodys interneto svetainėje www.atgimimas.lt, o taip pat ir diktanto partnerių interneto svetainėse.

Nacionalinis diktantas yra rengiamas jau trečią kartą. Visuomenės dėmesio ir palaikymo sulaukusi akcija šiais metais atlieka ne tik lietuvių kalbos populiarinimo ir saugojimo misiją. Rašydami diktantą pažymime ir Europos tarpkultūrinio dialogo metus, kokiais 2008-uosius paskelbė Europos Sąjunga.

Finalinis nacionalinio diktanto turas vyks vasario pabaigoje, Vilniuje.