Taip pat bus supažindinama su britiškomis tradicijomis, kultūra bei papročiais, aprašomos lankytinos vietos ir siūlomos laisvalaikio pramogos.

„Apie Londoną informacijos bus daugiausia. Bent jau pradžioje. Vėliau aprėpsime ir visą Jungtinę Karalystę, - teigia „Londonietės“ įkūrėja ir redaktorė Dovilė Ilevičiūtė. – Svarbiausia, straipsnius rašys ne tik kūrybingi, bet Anglijoje jau ne vienerius metus gyvenantys žurnalistai“.

Lietuviškam laikraščiui „Londono žinios“ anksčiau vadovavusi mergina tikina, kad internetinis žurnalas skirtas ne tik moterims.

„Kaip iki skausmo žinomoje reklamoje: subalansuota moterims, bet tinka ir vyrams, - juokauja ji. – Manau, visiems bus įdomu sužinoti, kad Trafalgaro aikštė, toli gražu, nėra pati įdomiausia vieta Londone. Ką parodyti į svečius atvykusiems draugams, šeimai, kur nueiti į pasimatymą, kokią parodą aplankyti, kokios verslo taisyklės galioja Anglijoje – visa tai ir dar daugiau bus aprašoma „Londonietėje“.

Penkerius metus Londone gyvenanti D. Ilevičiūtė sako, kad panašus interneto žurnalas padės pažinti kitokius Londoną ir Angliją. „Daugelis čia dirbančių lietuvių keikia britišką lietų, žmonių minias ir nenukeliauja toliau šalia jų namų esančios „Tesco“ parduotuvės. Rutina sukelia ir pyktį. O juk tiek gražių dalykų galima nuveikti ir pamatyti. Nereikia milžiniškų turtų savaitgalį susikrauti pintinę ir mėgautis sostinės peizažu nuo Primrose kalno. Nereikia laukti ir gero oro“, - teigia 28-erių „Londonietės“ redaktorė.

Neoficialiais duomenimis Londone gyvena ir dirba daugiau nei 100 000 lietuvių. Visoje Jungtinėje Karalystėje jų yra virš 200 000. „Londonietės“ idėja susidomėjo ir projektui talkina „Anglia Business Resources Ltd“ kompanija. Jos direktorius Jamesas Alaistaras Crawfordas Banksas tvirtina, kad naujos, integraciją ir šalių bendradarbiavimą skatinančios organizacijos Anglijoje ypač palaikomos.