Čia vyko jau tradiciniu tapęs sąskrydis „Mums vis dar reikia sparnų“, skirtas 80-osioms Lituanica II skrydžio per Atlantą metinėms paminėti. Feliksas Vaitkus, pilotavęs šį lėktuvą, įėjo į istoriją kaip vienintelis lakūnas vienviečiu lėktuvu perskridęs Atlantą 1935-aisiais ir šeštasis, įveikęs šį iššūkį, visoje aviacijos istorijoje.

Piloto tikslas buvo pasiekti Kauną, tačiau dėl blogų oro sąlygų jam teko nusileisti Airijoje.

Metinėms skirto festivalio renginių maratoną pradėjo Vilniaus savivaldybės choras „Jauna muzika“, vadovaujamas dirigento ir kompozitoriaus Vaclovo Augustino.

Penktadienio vakarą, Ballinrobo Šventos Marijos bažnyčioje, choras atliko Vytauto Kernagio, Donato Zakaro, Vaclovo Augustino, Bob Chillcott bei Eriks Ešenvalds dainas. Koncerto klausėsi ne tik Airijos lietuviai, bet ir vietiniai gyventojai.

Jautrios ir puikiai atliktos dainos sužavėjo publiką − vietiniai prasitarė, kad toks profesionalus choras jų miestelio bažnyčioje dar nėra koncertavęs. Po koncerto choristus ir susirinkusiuosius sveikino LR Užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius.

Jis pasidžiaugė, jog į sąskrydį atvykę lietuviai yra puikūs Lietuvos ambasadoriai − nors Airijoje lankosi pirmą kartą, iš vietinių, su kuriais teko pabendrauti, apie čia gyvenančius lietuvius girdėjo tik gerus atsiliepimus.

Šeštadienio popietę, oficialaus šventės atidarymo metu, buvo atidengtas Felikso Vaitkaus skrydžiui atminti skirtas paminklas. Sveikinimo žodžius tarė Airijos vyriausybės bei Ballinrobo miesto atstovai, viceministras M. Bekešius, LR ambasadorė Airijoje Rasa Adomaitienė bei LR Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Ministras džiaugėsi, jog Feliksas Vaitkus, dėl susiklosčiusių aplinkybių nusileidęs Airijoje, tarp Airijos ir Lietuvos pasėjo sėklą, kuri šalių santykiams turi teigiamos įtakos ir iki šių dienų.

Vakarinėje šventės dalyje publiką linksmino airiškos muzikos grupės bei lietuviški ansambliai, norintieji galėjo vaišintis lietuvišku maistu.

Vakaro viešnia, žinoma žurnalistė ir istorikė Gražina Sviderskytė, auditorijai skaitė paskaitą, kurioje pasidalino įdomiais ir netikėtais faktais apie Felikso Vaitkaus bei Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžius.

Vakaro „vinimi“ tapo lietuviško folkloro kapela iš Vilniaus „Ratilai“. Šeštadienio programą vainikavo žibintų paleidimas į dangų, o trijų dienų šventę užbaigė kitą dieną vykusios iškilmingos Šv. Mišios.