Tik baigusi vidurinę mokyklą Lietuvoje bandė stoti į Vilniaus dailės akademiją, tačiau nepavyko. Tuomet kurį laiką dirbo „Bennet Distributors“. Nors ten buvo geros perspektyvos, tačiau suprato, kad tas darbas ne jai ir nusprendė ieškoti savo kelio. Norėjo tokio darbo, kuriam galėtų atiduoti visą širdį. Emigruoti planų taip pat neturėjo.

Benjamina į Jungtinę Karalystę atvažiavo norėdama išmokti anglų kalbą ir įgyti aukštąjį išsilavinimą. Atvyko į Londoną su artimiausia savo drauge – seserimi dvyne, todėl adaptuotis nebuvo sunku, jautėsi puikiai, o ir žmonės buvo labai malonūs. Ji sako, jog yra gimusi po laiminga žvaigžde.

Sutiko čia daug gerų žmonių, kurie padėjo, palaikė, susirado daug naujų draugų, tarp jų ir lietuviai ir anglai, airiai, žydai, čekai, slovakai ir t.t. Juk nesvarbu tautybė, svarbu, kad jie geri žmonės, – sako Benjamina.

Nors likę Lietuvoje tėvai dažnai ją aplanko, tačiau ji labai jų pasiilgsta. Visada jaučia ir nostalgiją Lietuvai, pasiilgsta Nidos, Kauno, Vilniaus. Grįžusi į Lietuvą būtinai susitinka su keliais dar joje likusiais draugais.

Kaip ir visi lietuviai be galo mėgsta lietuvišką maistą: šaltibarščius, kugelį, cepelinus, bulvinius blynus, dažnai pati juos gamina, nes ir dukrytė mėgsta lietuviškus patiekalus. Benjamina sako, kad labai pamilo Londoną ir iš jo išvykus kur nors toliau visada norisi sugrįžti. Prieš kelerius metus išsikėlė gyventi į Kentą „Garden of England“, teigia nesigailinti šio žingsnio. Čia nėra beprotiško didmiesčio šurmulio, nuostabi gamta, parkai, o pasiilgus miesto pakanka sėsti į traukinį ir po pusvalandžio kelionės – jau Londono centre.

„Tik atvykusi į Angliją mokiausi anglų kalbos, kaip ir visi pradžioje dirbau įvairius darbus, vėliau studijavau floristikos ir interjero dizainą Grinvičo koledže (Greenwich College). Po to įgijau interjero dizaino bakalaurą Londono metropoliteno universitete (London Metropolitan University). Nuolat trokštu tobulėti, todėl artimiausiuose planuose – kelionė į Olandiją. Kas jau kas, o olandai viską išmano apie gėles“, – teigia Benjamina.

„Šiuo metu esu laisvai samdoma floristė. Taip pat su sese įkūrėme firmą „Indeco“ kuriai skiriu daug jėgų, taigi esu pati sau šeimininkė. Dažniausiai dirbu savaitgaliais, keliuosi labai anksti, nes darbas Londone. Vestuvinės gėlės – tai pagrindinis mano darbas. Konsultuoju nuotakas dėl puokščių ir gėlių dekoracijų. Vestuvėms visada užsakau tik pačias šviežiausias, kvapniausias ir geriausias gėles, juk tai pati įsimintiniausia diena žmogaus gyvenime. Ir puokštes visada kuriu taip, lyg daryčiau sau pačiai. Manau, tai yra pagrindinė sėkmės paslaptis“, – sako Benjamina Fedaravičiūtė.

„Turime įvairių klientų, bet dažniausiai – investicijų konsultantai, bankininkai, firmų savininkai. Esu kūrusi ir fotografams, drabužių stilistams, dizaineriams, – su jais įdomiausia dirbti, jie žino, ko nori ir tuo pačiu leidžia man improvizuoti. Tačiau visi klientai mums yra labai svarbūs ir stengiamės visiems įtikti. Šį darbą dirbdama niekada nenuobodžiauju, niekada nesikartoju, galima sakyti, – kuriu vienetines gėlių kompozicijas. Labai smagu, kai gaunu el. laiškelį po konsultacijos nuo jaunosios, kuri trokšta pamatyti savo vestuvines gėles arba po vestuvių – kokia ji dėkinga ir kaip visi svečiai gėrėjosi gėlėmis bei jas gyrė. Kartais patiriu tiek daug gerų emocijų, kad net nežinau kur dėtis“, – šypsosi pašnekovė.

Paklausta, kokios gi gėlės bei stilius madingi šiandien, Benjamina sako, jog šiuo metu populiariausias yra vintažinis stilus, tai lyg iš lauko gėlių sukurtas derinys: ramunių, lubinų, hortenzijų, angliškų didžiažiedžių rožių, bijūnų, dill flower. Galima merkti į skirtingus buteliukus, vazeles ar net skardinius indelius (pvz., nuo arbatų).

Populiarus ir klasikinis stilius: rožės, baltos orchidėjos, baltos kalijos. Karališkos vestuvės įvedė naują madą - tai iš beržų ar iš kokių nors kitų medžių sukurta alėja bažnyčioje. Benjamina dažniausiai dirba su skintomis gėlėmis Patinka kurti ir landšaftus, sodų dizainą, tačiau šiuo darbu ji užsiima tik savo namuose, viskam, tiesiog trūksta laiko.

Pagrindinės darbo kryptys – vestuvės ir banketai, vienas paskutiniųjų užsakymų banketui buvo lietuvių labdaros vakarui (Lithuanian Christmas Charity Ball) Londone sukurtos puokštės. Vienintelis dalykas, kurio atsisako, tai gėlės laidotuvėms – labai liūdina. Nekuria ir pavienių puokščių tokių, kurias galima nusipirkti kiekvienoje pagrindinės gatvės gėlių krautuvėlėje.

„Antroji mano aistra, – sako Benjamina, – tai interjero dizainas. Dirbu „Project Partners“ firmoje. Studijas baigiau prieš trejus metus, bet progos dirbti interjero dizainere neturėjau, nes laukiausi dukrytės, o kai gimė – nebuvo laiko. Pirmuosius metus augindama mažylę praleidau namuose, dekoravau visą namą. Ir dabar mėgstu keisti namų interjerą: viską perstatyti, sukeisti kambarių paskirtį, perdažyti sienas ar pakeisti tapetus, kartais nuvažiuoju į sendaikčių krautuvėlę ir, jei randu kas patinka – derinu su šiuolaikiniais daiktais“.

„Patinka paveikslai, fotografijos, dekoracijos ir, aišku, gėlės! Interjero dizaino biure dirbu kartą ar du per savaitę, darbas prasideda 9 val. ryto, tenka keliauti netoli Lidso pilies. Darbe darau viską: susitinku su klientais, matuoju erdves, braižau planus, parenku dekorą ir baldus“, – pasakoja pašnekovė.

„Dar vienas ir ne ką mažesnis pomėgis – scenografija. Universitete mokėmės teatro scenografijos, man tai buvo pačios mylimiausios paskaitos. Niekada neatsisakau draugams fotografams padėti, jei prireikia pagalbos. Kiekviena fotosesija – skirtinga, reikalauja vis naujų idėjų, bet tai mane ir traukia. Ir be viso to – aš esu mama. Tai svarbiausias mano darbas. Džiaugiuosi, kad auginu sveiką ir nuostabią mergytę. Po darbų visada mėgstu kažką veikti namuose. Piešiame su mažąja, mezgu, tapau, fotografuoju, ieškau minčių naujiems projektams, sodininkauju, gaminu valgyti. Kaip ir visos moterys mėgstu save palepinti: skania kava, spa, apsipirkti ar pasivaikščioti parke su dukryte, aplankyti gerą parodą. Aš visuomet pilna idėjų, nuolat prisigalvoju naujų, imuosi jas įgyvendinti, toks mano gyvenimo ritmas. Reikia judėt pirmyn, visuomet trokštu kažko naujo.

Jei planuojate apsilankyti „The National Wedding Show“ vasario 22-24 dienomis Londone „Kensington Olympia“ parodų rūmuose (Exhibition Centre), Olympia Grand Hall, čia sutiksite ir Benjaminą su seserimi Henrika, kur jos pristatys savo firmą „Indeco“.