Į VDU rektoriaus postą pretenduoja pastarąją kadenciją rektoriaus pareigas ėjęs prof. Zigmas Lydeka. VDU rektoriaus rinkimais susidomėjo ir Maltos universiteto profesorius Markas Paulas Brincatas.

„Informacija apie konkursą buvo skelbiama ne tik nacionalinėje žiniasklaidoje, bet ir Europos universitetų asociacijos tinklalapyje bei naujienlaiškyje. Nenuostabu, kad sulaukėme ir tarptautinio susidomėjimo. Tačiau profesorius M. P. Brincatas iki šiol nepateikė galutinio sutikimo dalyvauti konkurse eiti rektoriaus pareigas“, – sakė komisijos narys, universiteto mokslo prorektorius prof. Juozas Augutis.

Rugpjūčio 25 d., trečiadienį, 10.30 val. šaukiamas atviras VDU Tarybos posėdis, skirtas pretendentų į rektoriaus pareigas susitikimui su Tarybos nariais ir Universiteto bendruomene. Po to vyks VDU tarybos posėdis, kurio metu ir bus išrinktas naujas VDU rektorius.

Universiteto rektorių 5 metų kadencijai ir ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės viešo konkurso būdu renka, skiria į pareigas ir atleidžia iš jų universiteto Taryba.