Žemės ir miškų jungtinių tyrimų centro steigėjai viliasi, kad šiose laboratorijose mokslininkai atliks tyrimus, kurie garsins Lietuvą pasaulyje.

Teigiama, kad Baltijos šalyse toks centras kol kas vienintelis, naujausios pasaulyje įrangos laboratorijose nupirkta už 40 milijonų litų.

„Mes tikimės, kad su naujausia technika, su mūsų jaunais žmonėmis, kurie yra labai norintys darbo ir degantys ugnele, kažką kurti. Po metų kitų išsiveršime į geriausių pasaulio mokslininkų gretas“, – tikisi A. Stulginskio universiteto rektorius Antanas Maziliauskas.

Rektorius sako, kad centre darbuosis Lietuvos ir užsienio mokslininkai, dėstytojai, studentai, čia tyrimus galės užsisakyti verslininkai ir ūkininkai.

„Labai svarbu kurti naujas augalų veisles, pritaikytas mūsų klimatui, taip pat tyrinėti augalų patogenus, kenkėjus, nes dabar yra Europoje paskelbta tokia nuostata, kad reikia mažinti chemijos, pesticidų. Taip pat mikrobiologija yra mažai tyrinėjama“, – sako Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro direktorius Zenonas Dabkevičius.

Šis centras – mokslo slėnio „Nemunas“ dalis. Iki 2015-ųjų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje ketinama sukurti penkis integruotus mokslo, studijų ir verslo slėnius.