„Nuotolinės studijos, grįstos naujausiomis informacinėmis ir komunikacinėmis technologijomis, suteikia tiek dėstytojui, tiek studentui galimybę laisvai planuoti savo laiką, derinti darbą su studijomis, keliauti ir studijuoti tuo pat metu. Nuolatinį bendravimą su dėstytojais pakeičia diskusijos ir konsultacijos virtualioje erdvėje,“ - pasakojo VDU Distancinių studijų centro vadovė Airina Volungevičienė.

Šios galimybės užtikrina visų studijų formų kokybę ir lankstų, bet asmeninės studento atsakomybės reikalaujantį studijavimą, skelbia universitetas.

„Tikimės, kad tokio tipo studijos bus ypač patrauklios studijuojantiems neakivaizdiniu būdu. Juk pastarieji informacijos gauna kur kas mažiau, be to, rečiau konsultuojasi su dėstytojais nei dieninių studijų studentai“, - sakė A. Volungevičienė.

Nuotoliniu būdu VDU bus dėstomi visi trys privalomi (A grupės) studijų dalykai. Kiekvienoje iš pasirinktinų B dalykų grupių studentams bus siūlomas bent vienas nuotoliniu būdu dėstomas dalykas. Informacijos apie nuotolinėms studijoms rengiamus dalykus galima rasti interneto svetainėje studyonline.lt.

Virtualioje studijų erdvėje studentai taip pat gali pasitikrinti savo žinias atlikdami testus, skirtus savikontrolei, kurie nėra vertinami, tačiau padeda studentams greičiau įsiminti medžiagą, atpažinti svarbiausius teorinius aspektus. VDU Distancinių studijų centras siūlo studijų padaliniuose taip pat vykdyti mišrias studijas, kai dalis mokomosios medžiagos yra pateikiama virtualioje aplinkoje, o kita dalis - paskaitose.

„Tokios studijos galėtų būti naudingos ir Lietuvos išeiviams – kad ir kurioje pasaulio šalyje bebūtų, jie galėtų mokytis VDU nuotoliniu būdu. Tuo labiau, kad ateityje tikimės nuotolinėms studijoms pritaikyti net ištisas studijų programas“, - sakė A. Volungevičienė.