Pasak parlamentarės, "privalomas mokslas iki 18 metų įpareigotų jaunuolius būti saugioje aplinkoje, užimtus ir lavinamus". Šiuo metu Konstitucijoje įrašyta, kad asmenims iki 16 metų mokslas yra privalomas.

"Šiuo metu mokslas gimnazijose, vidurinėse arba profesinėse mokyklose privalomas iki 16 metų. Remiantis Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencija, vaiku laikomas kiekvienas žmogus, neturintis 18 metų, o 16 metų vaikas - paauglys, jaunuolis vis dar ieško savojo "aš". Pažinimo stoką šiame amžiuje, pasak psichologų, vertėtų užpildyti tobulinimusi ir žinių siekimu", - sako parlamentarė.

Trečiadienį V.V.Margevičienė rengia diskusiją dėl Konstitucijos pakeitimo, įpareigojančio vaikus mokytis iki 18 metų, praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Parlamentarės pateikiamais duomenimis, šių metų pradžioje Lietuvoje nesimokančių mokinių buvo 13 tūkst. 324. Tuo metu švietimo ministras Dainius Pavalkis tvirtina, kad statistiką iškreipia su tėvais į užsienį išvykę vaikai, kurie mokymo įstaigas lanko ten, o realiai Lietuvoje mokyklos nelankančių vaikų yra 2-3 tūkstančiai.