„Noriu informuoti, kad Vilniaus miesto savivaldybei neskyrus pakankamai lėšų gimnazijos sąskaitoms apmokėti, mums atjungtas telefono ryšys. Todėl prašyčiau, esant reikalui, rašyti į gimnazijos raštinę elektroniniu paštu“, – skelbė gimnazijos atstovai.

Taip pat buvo informuojama, kad tiesiogiai galima kreiptis ir į gimnazijos vadovus, pagalbos specialistus, nurodyti jų elektroninio pašto adresai.

Tą patį penktadienį DELFI nurodytu paštu susisiekė su gimnazijos direktore ir raštine, prašydami pakomentuoti susidariusią situaciją, tačiau jų atsakymo nesulaukė.

Tą pačią dieną klausimai buvo išsiųsti ir Vilniaus savivaldybei, tačiau atsakymai iš jos nebuvo gauti.

Pirmadienio vakarą DELFI susisiekė su Vilniaus vicemeru konservatoriumi Valdu Benkunsku, kuris patikino, kad ši problema – jau išspręsta.

„Pinigai jau yra pervesti, tiekėjams sąskaita bus apmokėta, tad problema kaip ir yra išspręsta“, – tikino jis.

V. Benkunsko žiniomis, problema dėl telefono ryšio kilo tik Žemyno gimnazijai, kitų Vilniaus mokyklų tai nepalietė.

„Skirtingos mokyklos yra skirtingoje finansinėje situacijoje, nes gauna skirtingą kiekį mokinių krepšelių. Kadangi Žemynos gimnazija nėra visiškai užpildyta moksleiviais, matyt, trūksta lėšų, todėl susidarė tokia situacija, kad, šiuo atveju, paslaugų tiekėjas pradėjo nutraukinėti paslaugų tiekimą“, – aiškino viceministras.

Jo teigimu, ši situacija – paveldėta iš buvusios valdžios. V. Benkunskas aiškino, kad lėšų poreikis yra daug didesnis nei biudžete numatytas.

„Šią savaitę turėsime savivaldybės tarybos posėdį, kur skubos tvarka bus koreguojamas biudžetas. 2 milijonai eurų bus skirta ir Švietimo departamentui. Būtent šioms, einamosioms, sąskaitoms apmokėti“, – patikino jis.