Rugpjūtį duris Pilaitėje, I. Kanto alėjoje, atversiančio lopšelio-darželio statyba kainuos apie 16 milijonų litų.

Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros ir ugdymo departamento Švietimo skyriaus vedėjas Julius Skestenis sako, kad situacija keičiasi: šįmet, palyginti su praėjusiais metais, į sostinės darželius atėjo tūkstančiu vaikų daugiau.

Darželių statybai ilgą laiką trukdė ir lėšų stoka. Dėl to gerokai vėluoja ir darželio Pilaitėje statyba. J. Skestenio teigimu, darželius taip pat reikia statyti Balsiuose, Perkūnkiemyje. Perkūnkiemjyje reikėtų dviejų arba trijų darželių, jiems jau numatyti sklypai.

„Vienos svarbiausių teritorijų – Pašilaičių, Fabijoniškių pusė. Šie rajonai sparčiai auga. Taip pat sparčiai didėja rajonai į Visorių, Santariškių, Jeruzalės pusę, taip pat tarp Pavilnio ir Naujosios Vilnios atsirasiantys Kalnėnai. Čia darželių reikės labiausiai“, - prognozavo savivaldybės atstovas.

J. Skestenis aiškina, kad jeigu sėkmingai pavyks Balsių mokyklos konsesija, darželiai Perkūnkiemyje, Kalnėnuose bus statomi konsesijos pagrindu – pritraukiant privačias lėšas.

Iš darželių iškelia pradinukų klases

Šiuo metu Vilniuje peržiūrimi veikiantys darželiai – juose bus atidaromos papildomos grupės. Jos įsikurs darželių šiuo metu nenaudojamose patalpose. Pirma, šias vietas teks suremontuoti. Iš darželių taip pat numatoma iškelti ir čia veikiančias pradines klases. „Darome viską, kad darželiai vėl tarnautų darželinukams, o mokinukus keliame atgal į mokyklas”, - aiškino J. Skestenis.

Taip šįmet sostinės darželiuose bus atidaryta apie 20 papildomų grupių. Iš viso Vilniuje veikia 125 darželiai.