Savivaldybės taryba trečiadienį po pateikimo pritarė, jog Vilniaus Šolomo Aleichemo gimnazija dešimčiai metų be konkurso išnuomotų savivaldybės patalpas Lietuvos žydų bendruomenei, kur būtų kuriamas vaikų darželis.

Kaip BNS sakė savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėja Laura Jagusinskienė, tam jau yra pritarę ir kai kurie komitetai, tačiau galutiniai sprendimai turėtų būti priimti artimiausiuose tarybos posėdžiuose.

„Tai būtų dar vienas pastatėlis nedidelis, kurio mokykla nenaudojo - jis buvo pagalbinis. Žydų bendruomenė kartu su mokykla išreiškė norą padaryti ten darželį“, - sakė L.Jagusinskienė.

Tarybos sprendime nurodoma, kad daugiau nei 300 kv. metrų ploto negyvenamasis pastatas - mokomosios dirbtuvės J.L.Kraševskio gatvėje turi būti skiriamos tik ikimokyklinio ugdymo veiklai. Už patalpas bendruomenė per mėnesį turės mokėti apie 95 eurus.

Nuomos sutartį taryba įgaliojo Vilniaus Šolomo Aleichemo gimnazijos direktorių Mišą Jakobą.

Pasak L.Jagusinskienė, minimali nuomos kaina nustatyta dar ir todėl, kad patalpų pritaikymui darželiui reikės investicijų. Patalpas tvarkys bendruomenė savo ir rėmėjų lėšomis.

Savivaldybė nurodė, kad Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė ketina perplanuoti vieno aukšto pastatą įrengiant čia naują žydų darželį, kurį galėtų lankyti tiek žydų, tiek ne žydų tautybės vaikai. Čia naujų vietų atsirastų apie 60-čiai - 80-čiai darželinukų. Darželio steigėja tapti ketina Vilniaus žydų bendruomenė.

Nuo 1990-ųjų veikianti Šolomo Oleichemo gimnazija šiuo metu mokytis priima tiek žydų, tiek įvairių kitų tautybių, tarp jų ir lietuvių mokinukus. Žydų darželis kartu su gimnazija sudarytų vieningą švietimo ir ugdymo kompleksą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)