Vilniaus miesto savivaldybė, atsiprašydama už nieko pikta nelinkinčius nesusipratimus, informuoja, kad šiuo metu el. prašymo langelyje nurodomas bendras abiejų skilčių pavadinimas – „Tėvų duomenys“, – rašoma savivaldybės pranešime spaudai.

Pasak savivaldybės, jos specialistai, kurdami el. prašymo formą, atsižvelgė į tai, jog prašymo duomenis gali pildyti mama arba tėtis, todėl skilčių pavadinimai, nesiejant konkrečiai su vienu iš tėvų (mama ar tėčiu), buvo pateikiami abstrakčiai.

DELFI primena, kad Vilniaus merijos internetinę registraciją sukritikavo ne tik vaikus registruojantys tėvai, bet ir Lietuvos tėvų forumas.

„Tai - grėsminga“, - sakė forumui vadovaujantis Audrius Murauskas.

Tėvų forumo nario Renaldo Jančiausko teigimu, nuo tokių naujovių reikia gintis, nes jų tikslas palaipsniui keisti visuomenės požiūrį į tradicinę šeimą.

„Mūsų pasaulėžiūroje vyro ir moters santuoka, kurioje auga vaikai yra įprasta. Vienos lyties asmenų sąjunga seksualinėms mažumoms atrodo norma ir nėra smerktina, tačiau klausimas, ar netradicinės orientacijos žmonės visai visuomenei gali primesti savo supratimą“, - sakė R. Jančiauskas.