„Mes kaip ir visą laiką tradiciškai dirbsime sustiprintai prie mokyklų, prie didžiųjų pėsčiųjų perėjų, prie didžiųjų sankryžų tam, kad padėtume mūsų mokinukams vėl grįžti į tas vėžias - kad nebūtų nereikalingų skaudžių įvykių. Taip pat noriu pakviesti visus vairuotojus priminti tai, kad jie gyvena dideliam mieste", - penktadienį žurnalistams sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

„Norėčiau pakviesti būti tolerantiškais, visą laiką prisiminti, kad pėsčiųjų perėja gali eiti ir jų vaikas, jų krikštasūnis, krikštavaikis, giminaitis, kuriam taip pat kartais trūksta atidumo - visą laiką tai prisiminti", - kalbėjo sostinės policijos vadovas.

Jo teigimu, pagal atskirą planą akcijos metu eismo priežiūrą gatvėse vienu metu vykdys nuo 300 iki 600 pareigūnų - gerokai daugiau nei paprastai. Policijai dirbant įprastu režimu sostinėje vienu metu patruliuoja apie 45 ekipažai po pareigūnus.

Savo ruožtu draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas" visą rugsėjo mėnesį nuo eismo nelaimių apdraudžia visus šalies moksleivius, kurių, skaičiuojama, šiemet bus apie 370 tūkst. Draudimas galiotų į nelaimę patekus pėsčiajam moksleiviui nuo 7 iki 21 valandos.

Panašias akcijas ši draudimo bendrovė rengia jau 13 metus. Per analogišką akciją pernai draudimo išmokos skirtos dėl aštuonių įvykių, kurių vienas pasibaigė mirtimi.