Varžybos dėl tarpmokyklinės taurės prasidės šį penktadienį (gruodžio 9 d.) Licėjuje organizuojama burtų traukimo ceremonija, kuri bus paįvairinta pramogine programa bei parodomosiomis kovomis. Turnyre bus kovojama ne tik dėl garbės vadintis gudriausia Vilniaus komanda, tačiau ir dėl organizatorių įsteigtų prizų. Pirmąsias tris prizines vietas užėmusios komandos laimės knygynų dovanu čekius, pakvietimus į renginius Siemens arenoje, galvosūkių žaidimus bei kitas rėmėjų dovanas. Knygomis bei turnyro simbolika taip pat bus apdovanoti ir aktyviausieji auditorijoje susirinkę žiūrovai.

Viena iš turnyro organizatorių, Vilniaus licėjaus dešimtokė Eidvilė Banionytė papasakojo apie šią idėją: „Pagrindinis mūsų renginio tikslas - skatinti jaunimą įsitraukti į intelektualią veiklą, domėtis pasaulio aktualijomis, mokytis mąstymo kelio. Šis žaidimas man tapo vienu didžiausių atradimų, jo dėka aš įgijau neįkainojamų žinių apie visą mus supančią aplinką, perpratau panašių žaidimų sistemą ir "ėjimo" prie atsakymo kelią“.
“Šiemet dėl taurės rungsis 13 mokymo įstaigų atstovai, tačiau neabejojame, kad kitamet jų skaičius augs, o šis renginys taps prestižiniu kiekvienam Vilniaus moksleiviui” – tvirtino organizatorė.

Protmūšio žaidimas sparčiai populiarėja visoje šalyje. Dar 1997-aisiais Vilniaus Universiteto Gamtos mokslų fakulteto studentai organizavo pirmąjį turnyrą, kuriame susirungė Vilniaus studentai.

Šiuo metu sostinėje vyksta keletas protmūšio turnyrų. Žaidimas iš universitetų auditorijų keliasi į kavines, barus bei kitas laisvalaikio praleidimo vietas.